Obavijesti

Sport

Komentari 69

Blanka: Tada sam se obratila i isplakala svoj prijašnji život

Blanka: Tada sam se obratila i isplakala svoj prijašnji život
1

Brat mi je pričao o svom obraćenju i o Bogu. Krenuli smo prema autima i tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa dogodilo se moje obraćenje, kaže Blanka Vlašić

VIDEO

Svojevremeno je bila jedna od najboljih svjetskih atletičarki, a do danas se u hrvatskim okvirima s njom može usporediti jedino Sandra Perković. Blanka Vlašić već neko vrijeme živi u zatišju svoje velike sportske karijere, a sreću i mir pronašla je u vjeri.

S atletikom nije prestala, samo ju je stavila po strani. Udaljile su ju ozljede pa nakon nastupa na Olimpijskim igrama 2016. više nije skakala. No, slijedi veliki povratak jer joj je cilj potkraj godine, u rujnu, nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Dohi gdje je 2010. obranila naslov i drugi put postala svjetska prvakinja.

Oni koji su joj bliski kažu da je na treninzima dobro, da je Blanka ulovila formu i da će biti spremna za Svjetsko prvenstvo. Ovih dana uživa u uskrsnim blagdanima.

- Uskrs je najveći kršćanski blagdan koji iščekujem s dubokim poštovanjem i sviješću što je Isus napravio za nas grešnike. Jučer, na Veliki petak, prisustvovala sam nizu obreda - kaže Blanka, koja je 2010. godine uz Rafaela Nadala izglasana za najbolju sportašicu svijeta.

Veliku subotu provest će u molitvama jer, kako kaže, to je dan tišine pred veliki događaj. S obitelji će ići na uskrsno bdjenje, a nedjeljni uskrsni ručak provest će kod mame Venere.

Obraćenje potaknuo brat Marin

Blanka je 2013. godine doživjela tešku ozljedu Ahilove tetive i petne kosti pa ju je nakon operacije zahvatila i depresija. U to vrijeme javio joj se jedan prijatelj rekavši da je na Poljudu zapalio svijeću i pomolio se za nju svetom Anti.

Pokretanje videa...

01:23

Nekoliko dana kasnije povjerio joj se brat Marin Vlašić, najstariji sin u obitelji, te rekao da se obratio.

- Brat mi je pričao o svom obraćenju i o Bogu. Krenuli smo prema autima i tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa dogodilo se moje obraćenje. To je bio dar. Izljev Duha Svetoga koji je promijenio cijeli moj život. I mene cijelu iz korijena. Prisjetila sam se u tom trenutku Boga, svog Spasitelja. Bog mi se smilovao. Ubrzo sam isplakala svoj prijašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovjedila se i pričestila. I to je bila moja prva misa nakon toliko godina - rekla je Blanka.

Svoju brončanu medalju s Olimpijskih igara iz Rio de Janeira poklonila je svetištu Majke Božje Bistričke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu