Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blanka: Želim na svakom mitingu preko 200 cm!

None Foto: AFP

Blanka danas u Njemačkoj skače u neobičnom terminu, već u 13 sati, To je vrijeme kad najbolja hrvatska atletičarka obično ruča i spava...

Blanka Vlašić danas će u njemačkom Arnstadtu pokušati potvrditi pobjedu iz Goeteborga i nastaviti i u 2008. sa serijom trijumfa začetih u 2007. godini. Prošle je godine na ovom natjecanju preskočila 195 cm i bila tek treća. Ali, to je bilo prije velike serije pobjeda. Danas je Blanka uvjerljivi favorit mitinga.
Iz Splita je otputovala puna optimizma i samopouzdanja, iako je neku noć sanjala da će biti treća s preskočenih197 cm. Najveći će joj  problem u Njemačkoj, kako sama kaže, biti termin natjecanja. Skakačice će, naime, na zaletište izaći u 13 sati, a kraj natjecanja predviđa se za 14.30 sati, što je vrijeme kad je naša najbolja atletičarka inače u carstvu snova prigodom popodnevna odmora.
- Dobro se osjećam i jedva čekam natjecanje, premda će mi biti neobično skakati u terminu u kojem se inače iza ručka odmaram. Ali, što je, tu je. Kao što sam već rekla, cilj mi je na svakom natjecanju preskočiti dva metra i što duže održavati tu razinu skokova - rekla je dobro raspoložena Blanka.

JOŠKA ZANIMA U KAKVOJ JE FORMI KONKURENCIJA
Blanki će u Arnstadtu biti puno teže nego u Gu00F6teborgu, jer je Njemačkoj čekaju dvije trenutačno najozbiljnije suparnice, Anna Čičerova i Jelena Slesarenko. Bit će tu i nova njemačka nada, Ariane Friedrich, koja je prije nekoliko dana u Glasgowu preskočila dva metra i koju će nositi publika.
- Bit će zanimljivo vidjeti u kakvoj je formi konkurencija - rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Komentari (3)
  • Nemora baš svaki put preko 200cm,važno je samo da Blanka pobijedi!

    2. 2. 2008,   09:29
  • Sve najbolje danas Blanka ! Svi smo uz teba !

    2. 2. 2008,   12:12
  • ja ti želim preko 210 još ovaj mjesec

    2. 2. 2008,   12:48