Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blanki u prvom natjecanju odmah i prva pobjeda

None Foto: REUTERS

Hrvatska visašica uvjerljivo je slavila na početku dvoranske sezone u Goeteborgu, a osim pobjede oborila je i dosadašnji rekord mitinga

Blanka Vlašić pobijedila je na svom prvom natjecanju ove sezone. U hladnom Goeteborgu preskočila je 201 centimetar. Ovim rezultatom, osim pobjede, oborila je i rekord mitinga te postavila svoj najbolji rezultat na početku sezone.
Naša najbolja atletičarka sve visine do 198 centimetara preskakala je iz prve, da bi tu, kao i pobjedničku visinu, preskočila iz drugog pokušaja. Tu nije bio kraj, postavila je letvicu na 203 centimetra. Najbliža je bila u drugom pokušaju, kad ju je petama oborila, ali na kraju ipak nije uspjela.
- Osjećala sam se malo 'down'. Nedostajalo mi je eksplozivnosti, ali to je i normalno u ovom dijelu sezone. Sve u svemu, jako sam zadovoljna svojim nastupom i, naravno, pobjedom - rekla je Blanka netom po završetku natjecanja.
Druga je bila nova ruska zvijezda u usponu, Svetlana Sholina, s preskočenih 196 centimetara, a treća domaća skakačica Emma Green sa 193 centimetra. Najveće razočaranje natjecanja utjelovila je Vita Palamar, koja nije preskočila ni 190 centimetara.
- Izgledala je kao prebijena. Ne znam što joj je bilo - komentirao je loš nastup Palamar Joško Vlašić, koji je natjecanje pratio na televiziji.
Blanku sad čeka dan odmora, nakon čega slijede pripreme za nastup 3. veljače u njemačkom Arnstadtu.

Komentari (3)
  • Bravo Blanka!

    29. 1. 2008,   22:59
  • tamo gdje je stala,sada samo nastavlja...bravo,svaka ćast! i imaš sreće što tu nemaš sudaca,koji bi svirale korake,faul u napadu,prestup..uf....

    30. 1. 2008,   00:58
  • Blanka će i ovu godinu briljirati samo da je zdravlje posluži,nakon Ep u rukometu ona će nas oduševljavati medaljama.Svaka čast Blanka,neka i 210 cm padneovu 2008 god.(www.navijackikutak2.bloger.hr)

    30. 1. 2008,   04:44