Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

BMW i Lego udružili snage te stvorili čudesan leteći motocikl

None Foto: BMW/Lego

Javnosti je otkriven prošli tjedan u Copenhagenu i uskoro će postati regularan izložbeni model na svim BMW sajmovima. Još uvijek nije poznato planira li ga BMW pretvoriti u komercijalno dostupan motocikl

BMW je udružio snage s Legom i stvorio koncept futurističkog letećeg motocikla, a nazvali su ga "Hover Ride".

POGLEDAJTE VIDEO: BMW i Lego stvorili leteći motocikl

Baziran na Lego setu "Technic BMW R 1200 GS Adventure", dizajneri su iskoristili 603 dijela kako bi stvorili leteći Lego model. BMW je bio toliko očaran modelom da ga je odlučio oživjeti. Napravili su repliku u prirodnoj veličini, s propelerima na stražnjoj strani, piše Daily Mail.

Foto: BMW/Lego

Lego je set na tržište lansirao u siječnju, a prvi je model ikad koji je na kraju proizveden u stvarnosti i stvoren u suradnji s proizvođačem motocikala.

- BMW Motorrad je pristupio Lego grupi s idejom suradnje jer dvije tvrtke imaju puno toga zajedničkog. Obje uspješno kombiniraju novitete i tradiciju pružajući svojim korisnicima, i mladim i starim, nezaboravno iskustvo - rekao je šef prodaje BMW Motorrada Heiner Faust.

Dvije dizajnerska tima su također napravila i Technic Hover Ride, alternativni Lego model koji je uključen u Lego set.

Foto: BMW/Lego

- Bila je sjajna ideja i sjajan kreativni izazov razviti fiktivan model dijelovima iz Lego Technic BMW R 1200 GS Adventure seta. Naš koncept ne samo da utjelovljuje DNK BMW Motorrad dizajna nego jasno pokazuje i stilistički idiom Lega.

'The Hover Ride Design Concept' javnosti je otkriven prošli tjedan u Copenhagenu i uskoro će postati regularan izložbeni model na svim BMW sajmovima. Još uvijek nije poznato planira li BMW koncept pretvoriti u komercijalno dostupan motocikl jer ovo je samo koncept i ne leti.

Komentiraj, znaš da želiš!