Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Boban: Penal za Francusku bio je čist, HNS nas je tražio VAR

None Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL 2

'Sudačke odluke svugdje su kamen spoticanja. Realno gledajući, penal je u finalu SP-a za Francusku bio čist, ali kad gledaš navijački, pogotovo svoju reprezentaciju u finalu SP-a, ne vidiš stvari kakve jesu'

U Splitu je Udruženje profesionalnih klubova (ECA) odlučilo izaći pred Uefu s prijedlogom osnivanja novog, trećeg europskog klupskog natjecanja, a među europskom nogometnom kremom je i Zvonimir Boban, desna ruka Fifina predsjednika Infantina.

POGLEDAJTE VIDEO

Tom je prilikom za medije govorio o nekim temama, počevši od videotehnologije koja je premijeru imala u Rusiji na SP-u.

- Dobro, realno gledajući, penal je u finalu SP-a za Francusku bio čist, ali kad gledaš navijački, pogotovo svoju reprezentaciju u finalu SP-a, ne vidiš stvari kakve jesu - počeo je Zvonimir Boban i nastavio:

- Svugdje na svijetu kamen spoticanja su sudačke odluke. Tako je uvijek bilo. Po analizama koje smo napravili, svaka treća utakmica na svijetu bila je falsificirana. HNS nam je poslao pismo da želi uvesti VAR, ali to je godina rada, puno workshopova i edukacije ljudi da se implementira. Fifa će pomoći - dodao je Boban.

- Svjetsko prvenstvo ? Još se moramo osvijestiti, bilo je prelijepo, predobro, za povijest, hvala dečkima, stožeru, HNS-u... Ali u nogometu se brzo zaboravlja i ide dalje, iako ovo nećemo tako brzo zaboraviti - rekao je Boban ponovivši da je izgradnja nacionalnog stadiona u Hrvatskoj glupost.

VIDI OVO! Ovo su najbolji automobili 2018.

Komentari (31)
  • Svaka čast svim našim prošlim reprezentativca, i ovim sadašnjim. Ali ovom čoviku nemogu dodati vode svi zajedno. IGRAČINA I VELIKI HRVAT. Boban legenda

    11. 9. 2018,   21:45
  • Penal je bio čist ok a onaj faul tj gluma kod prvog gola?

    11. 9. 2018,   21:42
  • Prodo se kao navijači Hajduka.

    11. 9. 2018,   21:45