Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bogdanović oprao Anzulovića! Mi izlazili i pili? To je sve laž...

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Pa mi smo cijele pripreme bili u Svetom Martinu, a tko je god bio tamo, dobro zna kakva je tamo “luda ponuda” za izlaske. Apsolutno ne stoji ona konstatacija da smo bili nespremni, rekao je Babo

Bojan Bogdanović predvodnik je hrvatske reprezentacije posljednjih godina, no nažalost ona velikog natjecanja vjerojatno neće vidjeti sve do 2021. godine... A sada je u razgovoru za Sportske novosti prokomentirao stanje u reprezentaciji kao i svoju NBA sezonu.

Nakon poraza od Litve i Poljske u rujnu, izbornik košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović pričao je o igračima i njihovim izlascima te je uporno tražio na koga svaliti krivnju. Babo je sve to nazvao - bedastoćama.

- Ponovio bih, kao prvo, da apsolutno ne stoji ona konstatacija da smo bili nespremni jer mogu argumentirano potvrditi da smo u rujnu bili spremniji nego u lipnju, kad smo dobili Italiju i Rumunjsku. A ta priča o našim izlascima i piću, meni nije jasno tko to priča i tko širi takve bedastoće, to je, po meni, glupa i izlizana priča. Pa mi smo cijele pripreme bili u Svetom Martinu, a tko je god bio tamo, dobro zna kakva je tamo “luda ponuda” za izlaske. I ako ima netko da mu nešto nije jasno, mislim da bi bilo pošteno nazvati bilo koga od nas i reći nam direktno što žele, a ne se igrati skrivača. I ta Anzulovićeva priča o dva igrača, ma to nema veze s vezom. Ako su znali da neće odgovoriti zahtjevima, zašto ih se pozvalo? - rekao je šuter Pacersa pa prokomentirao svoj trenutačni odnos s ljudima iz Saveza:

- Poslije utakmice u Poljskoj razgovarao sam sa Stojkom Vrankovićem, bilo je to dan-dva poslije, a od tada se nisam ni s kim čuo. Razgovaram i s ostalima i svakog su našeg igrača pogodile te priče i pričice. Svakog od nas. Mi svi znamo da smo izgubili od Litve i Poljske tada i da smo za to sami krivi, ali ne znam zašto neki drugi traže alibije na mjestima na kojima to nije potrebno.

A iako će na sljedećem Eurobasketu, onom 2021. godine, Babo imati 32 godine, reprezentaciji ne misli reći zbogom...

- Ma, nema tu kod mene upitnika. Ja se nadam da ću biti zdrav i nosi me ta vjera, to nadanje da opet idemo zajedno nešto pokušati. Meni je glavni cilj karijere, od prvog dana, bio nešto osvojiti s reprezentacijom i to se kod mene neće promijeniti, koliko god neuspjeha prikupili putem. Naravno, iz godinu u godinu sve je to teže, jako će nas zaboljeti što nas ova dva ljeta neće biti nigdje...

Babo je s 46,8% šuta za tri u vrhu NBA lige, a pozivnica za šutiranje trica na All-Staru čini se - realnom.

- Ako nastavim ovako šutirati, ne vidim razloga zašto ne bih bio na tom All Staru. No treba dosta odigrati do tada, to je tek za mjesec i pol dana, ima valjda do tada jedno 30-ak utakmica. Ali ako nastavim ovako šutirati, ako momčad nastavi s pobjedama... 

Cijele razgovore za Sportske novosti pročitajte OVDJE i OVDJE.

Komentari (25)
  • Ti si Bogdanovicu I pijan apsolutni vladar onoga sto je ostalo od nekad slavne hrvatske kosarke. Zato zivija, natoci jos po jednu.

    28. 12. 2018,   19:28
  • Jedini naš košarkaš koji u svim košarkaškim razočarenjima nikad nije razočarao

    28. 12. 2018,   19:35
  • ali ja jednu stvar ne razumijem. Govori se već godinama o nekom zaokretu u našoj košarci, o poptpunom resetu , stvaranju sustava, pomlađivanju i gledanju u budućnost, stvaranju pleja i stavljanja mladih na prvo mjesto..i gle sad izbornik nam fakin Zula koji je dobio otkaz gdje je god došao, a poziv za zadnje kvale dobije velika nada Rozić hahahhahahhaha pa ko tu koga? I prije Zule stave Skelina. Pa ajde onda recite npr. na totalnom smo dnu, sljedećih 5 godina nema nikakovg imperativa rezultata, glavni cilj su nam OI 2024., imamo plan, za izbornika postavljamo tog i tog i dajemo mu 5 godina mirnog rada, nakon tih 5 godina slijedi revizija svega. Oke nemamo pleja, stavit ćemo ovog malog iz Cibone/Zadra/Šibenika i trpit cemo ga dok se ne pretvori u igrača, ulagat ćemo u njega ko i u sve ostale, stvorit ćemo u tih 5 godina konačno nešto jer talenta imamo. Ali gospodo onda se tu ne biraju treneri koji u ni jednom trenutku svoje karijere nisu dokazali da zaslužuju biti izbornici i igrači koji više ne mogu ništa dati.

    28. 12. 2018,   20:56