Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bojkotirali su Goran, Ivo, Mate i Borna; jesu li izbornici krivci?

None Foto: Sanjin Strukic, Goran Stanzl, Igor Kralj, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ipak, Ćorić se vratio na početku 2018., a za polufinale s SAD-om Krajan je uspio izgladiti nesporazume i s Matom Pavićem koji je posljednji put prije toga igrao za Hrvatsku još 2013. godine

Hrvatski tenis ima ružan kontinuitet. U praktički svakoj generaciji HTS i izbornik u sukobu su s jednim igračem. Za Davis Cup reprezentaciju iz ovih ili onih razloga neko vrijeme nisu igrali Goran Ivanišević, Ivo Karlović, Borna Ćorić i Mate Pavić.

Sljedećeg tjedna Hrvatska u Madrid dolazi kao branitelj naslova bez vođe Marina Čilića. Čilić je otkazao nastup zbog problema s koljenom, pa je tu ulogu preuzeo Borna Ćorić i, kako je rekao sada bivši izbornik Željko Krajan, iskoristio tu priliku i riješio se Varaždinca.

Ćorić je propustio cijelu 2017. godinu u reprezentaciju baš zbog sukoba s izbornikom još od finala s Argentinom godinu ranije. Krajan ga nije uvrstio u momčad jer nije bio dovoljno spreman nakon operacije koljena, što mu je Ćorić zamjerio budući da je prije toga imao veliku ulogu na putu do finala.

MARIN MI JE REKAO: CIRKUS! Krajan: Ćorić je dočekao da me se riješi sad kad nema Čilića...

Ipak, Ćorić se vratio na početku 2018., a za polufinale s SAD-om Krajan je uspio izgladiti nesporazume i s Matom Pavićem koji je posljednji put prije toga igrao za Hrvatsku još 2013. godine.

- Nije točno da me Krajan dosad zvao. Mene izbornik nije kontaktirao zadnje četiri godine. Poziv sam dobio 2017. za susret u Osijeku protiv Španjolske, kad je većina otkazala i jednostavno je bio primoran zvati me. Istina je da sam dobio poziv i nedavno za meč protiv Kanade, no taj poziv bio je više na inicijativu drugih osoba, a ja sam ga odbio jer mislim da nije fer nakon svega - govorio je ranije Pavić.

Zagreb: Konferencija za novinare Hrvatskog teniskog saveza ŠKUGOR IZBORNIK TENISAČA 'Krajan je izgubio kredibilitet igrača i imao druge prioritete'

- Volio bih igrati za reprezentaciju. Meni je žao ako ljudi koji jesu tamo u reprezentaciji i savezu misle da peti igrač svijeta nije dovoljno dobar za hrvatsku reprezentaciju. Ja to poštujem, ali moje je iskreno mišljenje da, dok je izbornik Krajan na funkciji, mene neće biti u reprezentaciji.

Ipak se predomislio, kao i nekoliko puta Ivo Karlović. Skoro i sada. Još 2012. napisao je da više neće igrati Davis Cup, da bi se u kvadratiće obukao za finale s Argentinom prije tri godine. Prethodno se oglušio na pozive Nikole Pilića, kasnije i na Gorana Prpića. I Goran Ivanišević nije igrao zbog sukoba s tadašnjim predsjednikom saveza Suadom Rizvanbegovićem.

 
Komentari (13)
  • Puno je igraca nabrojano koji su bojkotirali jedino je Marin uvijek bio tu kada treba (izuzev sada, ali to nije bojkot, realno ima opravdanje jer trazi formi i ne bi bio od pomoci), a njega se najvise pljuje.

    13. 11. 2019,   23:35
  • i Ljubicic isto je bio korektan i odazivao se

    13. 11. 2019,   23:39
  • Prije svega kriv je izrazito visoki ego kod svih njih! Uzet cu vam samo 1 primjer igrača po imenu Mate D., u pravilu standradni reprezentativac koji je bio velika nada dok je bio klinac, usao je u kompu sa glavnim igračima i doslovno se uvjetuje da bude član repke a meča odigrao nije i neće jer i od igrača koji su sada u kadru a vrlo su limitirani igrači za ovaj rang natjecanja na koji idemo (Serdarušić i Gojo) je 3 klase slabiji. I onda taj Mate D. dođe na prvu hrvatsku ligu i pametuje, mudruje svima, svađa se sa sucima, docira kolegama iz drugih klubova...dakle bolesni ego je krivac za ovo i klapa igrača koja se udružila kontra izbornika! Uz Matu D. ne smijem nikako zaboraviti Marina D. koji je mozda i najbezobrazniji igrač i bivši reprezentativac! Od mladih nada u rangu im je i vrlo je blizu Duje A. a ima ih još..dugo nisam sreo mirnog skromnog tenisača, osim Čilića ma šta god mi o njemu igrački mislili! I naravno veliki je problem Savez prepun truleži!

    14. 11. 2019,   08:02