Obavijesti

Sport

Komentari 8

Boksa za naslov za preminulu majku, oca nikad nije upoznao

Boksa za naslov za preminulu majku, oca nikad nije upoznao
1

Breazeale je počeo boksati tek s 23 godine, a ubrzo je nastupio na Olimpijskim igrama. Majka mu je preminula 2015. godine i tada si je obećao da će osvojiti naslov njoj u čast. Oca nikad nije upoznao

VIDEO

Anthony Joshua prvak je teške kategorije i ima sve svjetske naslove osim jednog - onog WBC-a. I premda je trenutno najpopularnije boksačko ime, nerijetko pada u drugi plan zbog Deontaya Wildera (40-0, 39 KO).

Zastrašujući Amerikanac u karijeri je neporažen, a u noći sa subote na nedjelju branit će WBC naslov u dugo očekivanom meču protiv Dominica Breazealea (20-1, 17 KO), američkog boksača koji je jedini poraz u karijeri doživio upravo od Joshue.

USA - Heavyweight Championship Of The World "Wilder vs. Fury" - Arrivals - Los Angeles

Breazeale je počeo boksati tek s 23 godine, a ubrzo je osvojio amatersko prvenstvo SAD-a u teškoj kategoriji. Zatim je nastupao i na Olimpijskim igrama prije nego se otisnuo u profesionalne vode.

Prije boksa bio je quarterback na Sveučilištu u Sjevernom Coloradu, a nakon što mu je majka preminula 2015. godine kao životni cilj postavio si je osvajanje naslova teškaškog prvaka njoj u čast.

Oca nikad nije upoznao, no zna da je bio amaterski boksač pa vjeruje da je od njega naslijedio talent koji ga je doveo do prilike za WBC naslov.

U Barclays Centru u New Yorku imat će priliku postati prvi čovjek koji je pobijedio Wildera, no upravo je neporaženi Amerikanac bio vrlo težak na riječima uoči meča. Breazealeu je prijetio ubojstvom?!

- Ovo je jedini sport u kojem možeš ubiti čovjeka i u isto vrijeme zaraditi novac za to. Ako je tako, zašto ne iskoristiti svoje pravo? Ovaj put je na kocki njegov život i to zaista mislim - njegov život! I dalje pokušavam na svoj profesionalni ‘score’ dodati jedno tijelo (ubojstvo) - rekao je Wilder uoči meča, pretjerao s trash talkom i zgrozio boksački svijet.

FILE PHOTO: Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title

- Hej, pa Dominic Breazeale je tražio ovo. Ja nisam tražio njega, on je htio meč protiv mene. Pa ako smrt dođe, dođe. Ovo je brutalan sport, ovo nije sport za gospodu.

Ubrzo se oglasio i sam Breazeale.

- Radi ovoga sam jako uzrujan. Nikada ne želiš čuti da netko kaže nešto tako. Nije me briga o kojem se sportu radi, a posebno ne u boksačkom sportu u kojem zaista imaš mogućnost nekome nauditi i psihički i fizički. Mislim da on uopće ne shvaća o čemu priča. Mislim da nije svoj, ako vam to ima smisla - rekao je izazivač za svjetsku titulu.

Čeka nas spektakularan meč.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu