Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bolji i od Belgije! Hrvatska se na Euro plasirala bez poraza

Bolji i od Belgije! Hrvatska se na Euro plasirala bez poraza
1

Kauboji su skupinu sa Švicarskom, Srbijom i Belgijom završili bez ijednog poraza, a jedina utakmica iz koje nisu izašli kao pobjednici, već je završilo remijem 25-25, bilo je u utakmici sa Srbijom

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Belgiju u Poreču rezultatom 28-19 (15-9) i tako se plasirala na Europsko prvenstvo 2020. koje će se u siječnju iduće godine igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Kauboji su skupinu sa Švicarskom, Srbijom i Belgijom završili bez ijednog poraza, a jedina utakmica iz koje nisu izašli kao pobjednici, već je završilo remijem 25-25, bilo je u utakmici sa Srbijom.

Izabranici Line Červara posljednju utakmicu skupine odigrali su bez četiri najbitnija igrača. Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek, Luka Stepančić i Željko Musa dobili su poštedu jer je pitanje plasmana na Euro bilo riješeno i prije susreta s Belgijcima.

Zbog toga je izbornik Lino Červar pružio priliku mlađim snagama. Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Hrvatska je već na poluvremenu imala šest golova viška, a na kraju je pobijedila sa devet golova razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su David Mandić i Luka Mrakovčić sa po pet golova, Josip Božić-Pavletić je zabio četiri, a Ivan Sršen i Tin Kontrec po tri gola, dok je Filip Ivić imao 11 obrana. U belgijskim redovima najefikasniji su bili Batrosz Kedziora sa četiri, te Nathan Bolaers i Damian Kedziora po tri gola.

Hrvatska je tako tek drugi put u svojoj povijesti okončala neke kvalifikacije bez poraza. To je do sada uspjelo jedino Slavku Goluži koji je kvalifikacije za EP 2012. završio sa svih šest pobjeda.

Hrvatska će iduće godine nastupiti na svojem 14. europskom prvenstvu, a Kauboji su jedina reprezentacija uz Francusku i Španjolsku koja nije propustila niti jednu europsku smotru.

Do sada smo na europskim prvenstvima osvojili pet medalja - dva srebra (2010, 2008) i tri bronce (2016, 2012, 1994).

Ždrijeb skupina EP-a održat će se 28. lipnja u Beču, a hrvatska reprezentacija će biti jedan od nositelja u ždrijebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka