Obavijesti

Sport

Komentari 75

Nestao za 120 sekundi: Alistair Overeem nokautirao Lesnara!

Nestao za 120 sekundi: Alistair Overeem nokautirao Lesnara!
1

Na UFC 141 priredbi u Las Vegasu Alistair Overeem pobijedio je Brocka Lesnara i to nokautom nakon 2 minute. Lesnar je rekao da je obećao obitelji da će se povući

VIDEO

U noći na subotu najiščekivanija borba godine završila je za 120 sekundi. Baš kao što je Nizozemac Alistair Overeem i najavio:

- Bit će kratko. Nokaut u prvoj ili drugoj rundi.

Brock Lesnar pao je nakon silovitog Overeemovog udarca nogom u tijelo. Na parteru je Nizozemac dovršio posao rukama i sudac je morao prekinuti borbu. Lesnar je uspio raskrvariti desno oko Overeemu već u prvoj minuti, ali više od toga nije mogao. Overeem je bio prevelika prepreka.

- Kapa dolje Overeemu. Danas ste me posljedni put vidjeli u kavezu. Lesnar je službeno u mirovini. Obećao sam obitelji da napuštam UFC  - rekao je bivši prvak nakon poraza od Nizozemca i šokirao predsjednika UFC-a.

- Nisam imao pojma da će to reći - rekao je Dana White.

Više od 250 kilograma mišića u kavezu i dva različita svijeta vidjeli su navijači u Las Vegasu. Lesnar kao "grapler", Overeem kao udarač, a ulog je bio velik. Pobjednik je dobio izazivačku poziciju u teškoj kategoriji. Judior dos Santos - Alistair Overeem. Kakva će to borba biti...

Diaz uvjerljiv

Nate Diaz demonstrirao je pred publikom, koja mu nije pokazala previše sklonost, čak ni nakon uvjerljive pobjede, svoju zaista odličnu boksačku tehniku. U meču punom razmjene udaraca Diaz je sjajno pogađao protivnika i vrlo vjerojatno kada se analiziraju kasnije statistički podatci, pokazat će se da je Cerrone primio stotinjak udaraca u glavu. Sve to dovelo je Diaza do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom, iako je pri samom kraju treće runde primio neugodan udarac, Cerrone ga je pogodio high kickom, no nije udarac dovoljno dobro „odsjeo“ da bi ga uzdrmao znatnije.

Jedan od njbržih nokauta

Johny Hendricks ulazi u povijest UFC-a kao jedan od najbržih nokautera. Meč tek da je krenuo kada je Jon Fitcha pogodio lijevim direktom, on je još malo i sam naletio na udarac, pao je na pod te je Hendricks stigao uputiti još koji udarac prije nego li je reagirao sudac.

Gustafssona pobijedio 16 godina starijeg Matyushenka

Veteran Vladimir Matyushenko nije uspio pobijediti čak 16 godina mlađeg protivnika iz Švedske Alexandera Gustafssona. Bez nekakve konkretnije akcije završio je meč njih dvojice, ukoliko se izuzmu naravno posljednja dva udarca. Ispitivanje raspoloženja je potrajalo gotovo čak pola prve runde, a onda je u prvom konkretnije napadu Matyushenko naletio na direkt Gustafssona, a nakon pada Šveđanin je stigao još samo jednom udariti. Sudac je odmah prekinuo meč, iako je možda mogao pružiti još par sekundi vremena da se Bjelorus pokuša obraniti, no teško da bi ishod i u tom slučaju bio drukčiji.

Hettes dobio na bodove

U prvoj borbi glavnog dijela UFC-a 141 snage su odmjerili Jim Hettes i Nam Phan. Gotovo pa da je teško bilo za povjerovati već nakon prve minute borbe da će o pobjedniku odlučivati suci, no Hettes očito nije imao dovoljno snage da barem tehničkim nokautom svlada svog protivnika. Hettes je dominirao cijelo vrijeme, pogotovo je u parteru uputio veći broj iznimno opasnih udaraca, na Phanovoj glavi je odsjelo i nekoliko udaraca laktovima, no ipak je uspio odraditi svih predviđenih 15 minuta borbe. Koliko je pobjeda Hettesa bila uvjerljiva govore bodovi sudaca 30-25, 30-25 i 30-26, što zaista nije čest slučaj. 

Glavne borbe:

Alistair Overeem def. Brock Lesnar via TKO (punches) – Round 1

Nate Diaz def. Donald Cerrone via unanimous decision (30-27, 30-27, 29-28)

Johny Hendricks def. Jon Fitch via knockout (punches) – Round 1, 0:12

Alexander Gustafsson def. Vladimir Matyushenko via TKO (punches) – Round 1, 2:13

Jim Hettes def. Nam Phan via unanimous decision (30-25, 30-25, 30-26)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome