Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Borba posljednjih 'gangstera': UFC treba takvog anti-heroja

None Foto: Simon Cooper/Press Association/PIXSELL/Instagram

Nakon što je Nate Diaz (34) prekinuo 'showtime' Anthonyja Pettisa (32) i na UFC-u 241 pobijedio nakon tri godine bez borbe, na svojstven je način prozvao 'zločestog dečka' Masvidala kao 'posljednjeg gangstera'

Odlično je vratiti se u oktogon. Nisam se borio tri godine zato jer su svi grozni, ali sad imam 'pojas' za braniti. Jorge Masvidal je imao odličan zadnji meč. Poštujem ga, ali u ovoj igri nema više 'gangstera' osim mene i njega. Znam da je 'gangster', ali nije 'gangster' sa zapadne obale', prozvao je Nate Diaz (34) Jorgea Masvidala nakon pobjede protiv Anthonyja Pettisa (32).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nate Diaz (@natediaz209)

Nakon tri godine bez borbe, Nate Diaz odradio je solidan povratak i pobijedio favoriziranog 'Showtimea' jednoglasnom odlukom sudaca. Nije se Pettis najbolje snašao sa Diazom koji je podsjetio na stare dane, ali bilo je vidljivo kako već dugo nije bio u pravoj borbi. Došao je u UFC kao 'gangster' iz okruženja u kojem su tučnjave svakodnevica, ali ulazak u oktogon je ipak nešto drugo. 'Ring rust' je bio prisutan, ali i to će se polako vratiti na staro.

Podsjetimo, Diaz je zadnju borbu odradio protiv Conora McGregora i izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. U prvoj je borbi slavio 'rear naked chokeom' u drugoj rundi te tako imao 'podlogu' za nastaviti rječiti rat između tada 'najvećih gangstera' oktogona. Njegovim odlaskom Conor je preuzeo 'palicu', ali otkad je otišao i 'zloglasni Irac' malo je onih koji se tako dobro snalaze na mikrofonu, ali i imaju takav nastup 'opasnog dečka'.

A zadovoljno je ruke trljao i Dana White koji zna kakav je marketinški potencijal vratio 'pod svoje'. Diaz je, bez obzira na to što je izbivao tri godine, još uvijek jedna od najvećih zvijezda.

IDE GOMES | Autor: IDE GOMES Foto: IDE GOMES

- Nate Diaz izgledao je sjajno. Kad ste pogledali tu borbu na papiru prvo ste se upitali kako će Diaz savladati Pettisa? Mislio sam da će mu Pettis uništiti prednju nogu, tako je zapravo i krenuo. Nakon prve runde Natea se činio potrošen, a onda je odjednom ušao u drugu rundu tako da je preokrenuo borbu, borba je postala onakva kakvom ju je on želio. Vratio se nakon tri godine i savladao je Pettisa koji je par posljednjih borbi izgledao sjajno, izuzetno impresivno - prokomentirao je White Nateov povratak i dodao:

- Nate je sad onaj koji podiže našu vrijednost kompanije, on je taj 'needle mover' - rekao je za ESPN.

Masvidal je u zadnjoj borbi nevjerojatno nokautirao Bena Askrena za kojeg se još uvijek šali kako nije siguran je li se probudio. Runda je krenula, a Masvidal je, baš kao na ulici, krenuo atraktivnim letećim koljenom. Askren nije dobro pogledao što se događa, spustio je glavu i imao namjeru odmah srušiti Masvidala u klinč, ali to nije uspio jer je Jorgeovo koljeno praktički paraliziralo i onesvijestilo nemoćnog Askrena. Dobio je Ben još dva udarca u glavu u nesvijesti, a sudac je tada prekinuo meč.

MMA: UFC 239-Masvidal vs Askren | Autor: Stephen R. Sylvanie/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Stephen R. Sylvanie/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

MMA: UFC 239-Masvidal vs Askren | Autor: Stephen R. Sylvanie/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Stephen R. Sylvanie/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Bio je to nevjerojatan nokaut 'uličnog borca' koji bi sad mogao dobiti priliku i osvojiti jedini 'pojas' u UFC-u koji ne postoji u fizičkom obliku. A svemu tome veseli se i gazda UFC-a jer zna da bi Diaz i Jorge mogli donijeti ozbiljnu zaradu.

- A tko to ne bi htio gledati? To je sjajna borba - jasan je White.

Komentari (11)
  • Jedva čekam ovo vidjeti 😁

    20. 8. 2019,   14:58
  • Prvo trilogija s Conorom, onda kad izgubi nek se bori protiv Isusa Krista ako mu je on dovoljan "west coast gangster".

    21. 8. 2019,   06:17
  • Diaz je zvijer iako tako ne izgleda.. Dok ga vidiš kod da je čovjek na teškim drogama ali kad krene u seriju udaraca a najviše koljenima teško se bilo kome iz toga izvuć. Uglavnom bit će to jebeno dobra borba.

    21. 8. 2019,   11:05