Obavijesti

Sport

Komentari 579

Au revoir! Hrvatska pregazila Francusku i izborila polufinale

Au revoir! Hrvatska pregazila Francusku i izborila polufinale
26

Hrvatska reprezentacija nanijela je Francuskoj najteži poraz u međusobnim susretima slavivši 29-22. Pobjeda Slovenaca gurnula je 'kauboje' u polufinale Eura!

VIDEO

Hrvatski gnjev i ogorčenost trajala je dvije godine. Pred domaćom publikom u Zagrebu posljednji put je hrvatska reprezentacija svladala Francuze, u skupini. A onda su uslijedile frustracije dvama porazima u finalima europskog i svjetskog prvenstva.

No, za slatki revanš isplatio se čekati pa i toliko dugo. Hrvatski rukometaši pregazili su Francusku 29-22  te izborili polufinale Europskog prvenstva! 'Kockasti' su pobjedom poslali aktualne europske, svjetske i olimpijske prvake kući već u fazi po skupinama.

Da je netko planirao scenarij u kojemu će Francuska ispasti tako rano, a da će ju izbaciti nevjerojatni Marko Kopljar sa sedam golova (iz osam pokušaja), mnogi bi se od srca nasmijali!

No, upravo se to dogodilo. Hrvatska je u ključnoj utakmici Eura deklasirala 'pijetlove' i u velikom stilu ušla u borbu za medalje. Pobjeda Slovenije nad Mađarskom 32-30 osigurala je 'kaubojima' plasman u polufinale prije posljednje utakmice u skupini koja se igra u srijedu s Mađarima.

Sjajni Kopljar, Alilović te Čupić izludili su neku sasvim drugačiju Francusku u drugom poluvremenu nanijevši im najteži poraz u međusobnim ogledima.

Hrvatska se nakon odličnog natjecanja u prvom krugu trebala vaditi poslije poraza od Španjolske. No, u pravom trenutku su eksplodirali.

A maestralna pobjeda ostvarena je gotovo bez ikakve pomoći Ivana Balića koji je odigrao samo četiri minute i 39 sekundi!

'Kauboji' su samopouzdano ušli u utakmicu te su do polovice prvog poluvremena držali prednost od +2. No, nakon toga smo upali u realizacijsku 'rupu' promašivši nekoliko 'zicera'. Osam minute bez gola Hrvatske, Francuzi su preokrenuli u svoju korist, a na odmor se otišlo s minimalnom prednošću europskih prvaka.

U nastavku se dogodio 'boom' Hrvatske! Kopljarova uvjerljiva igra i golovi te Alilovićeve obrane (11 obrana) izluđivale su Francuze  koji su 'pukli' deset minuta prije kraja. Kopljar i Čupić slomili su protivnike sa sedam golova, a prednost se na kraju samo povećavala, a završila je na +7.

3. kolo drugog kruga skupine II:

Hrvatska - Francuska 29-22

Slovenija - Mađarska 32-30

Tablica: 

Španjolska 7, Hrvatska 6, Slovenija 4, Mađarska 3, Francuska 2, Island 2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 579
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...