Obavijesti

Sport

Komentari 36

Bori se za život: F. Massa je kritično nakon operacije

Bori se za život: F. Massa je kritično nakon operacije
13

Drugi kvalifikacijski trening VN Mađarske obilježila je nesreća Brazilca F. Masse kojeg je u vožnji u glavu pogodila opruga s bolida R. Barichella

VIDEO

Kvalifikacijske treninge Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske na stazi u Hungaroringu obilježila je nesvakidašnja nesreća pilota Ferrarija Felipea Masse. Brazilac je u drugoj rundi kvalifikacija u jednom zavoju samo produžio u zaštitnu ogradu bez pokušaja volanom da izbjegne izlijetanje sa staze. Kasnijim pregledom snimke ustanovljeno je da je Massa u kacigu pogodio neidentificirani predmet i vrlo vjerojatno ga onesvijestio. Suci na utrci potvrdili su da se vjerojatno radi o metalu sa stražnjeg dijela bolida Rubensa Barichella koji je otpao nešto ranije, a inspektori na stazi dugo su pregledavali mjesto nesreće u potrazi za predmetom. Kvalifikacije su prekinute na pola sata, a Felipe je nakon pružene pomoći na stazi helikopterom prevezen u bolnicu. Prema informacijama iz Ferrarija, Massa je pri svijesti, ali se još uvijek ne znaju točne ozljede. Čini se da je Massa već na samoj stazi doša svijesti, što je pravo čudo s obzirom da bolidi na tom dijelu staze dostižu brzinu i preko 200 kilometara na sat.
Španjolac Fernando Alonso iz Renaulta startat će s najbolje pozicije, dok će iz istog reda startati i Sebastian Vettel iz Red Bull Renaulta kao drugi, a Australac Mark Webber kao treći.
- Potresen je. Ima posjekotinu na glavi, no govorio je i bio pri svijesti. Ipak, u bolnici će ga zadržati na promatranju - rekao je nakon treninga Massin sunarodnjak Rubens Barichello s čijeg je bolida otpala opruga i pogodila Felipea u kacigu. Rubens je Massu posjetio odmah nakon kraja treninga još dok je Felipe bio u kompleksu trkališta.
- Pri svijesti je i dobro se osjeća, ali neće voziti u trku u nedjelju - rekao je šef talijanske momčadi Stefano Domenicali, a Brazilčev timski kolega Kimi Raikkonen je dodao:
- Bila je to čista nesreća.
Iako se činilo da je Massa dobro prošao, nakon detaljnih pretraga u bolnici liječnici su utvrdili da se ipak radi o težoj ozljedi glave Felipea Masse.
- Nakon novog liječničkog pregleda ispostavilo se da je Felipe pretrpio oštećenje kosti lubanje i potres mozga, uz težu posjekotinu lica - rekli su u Ferrariju.
Oko na sreću nije oštećeno, no posjekotina iznad lijevog oka izgleda doista zastrašujuće, a koliko je udarac bio jak govore i slike njegove kacige nakon udarca.
- Takvo stanje njegovih ozljeda nužnom čini operaciju na licu mjesta. Nakon operacije, Felipe će biti zadržan na promatranju - dodali su u Ferrariju.
Kao što je i najavljeno Massa je po brzom postupku i operiran u bolnici AEK, a iz budimpeštanske su bolnice objavili da je operacija prošla prema očekivanjima. Operirali su Brazilčevu čeonu kost iznad oka, a kirurzi ističu da je vozač dobro, no ostat će na promatranju.
Pojedini svjetski mediji, pak, prenose da se stanje pilota Ferrarija nakon operacije zakompliciralo te da još nije izvan životne opasnosti.
Ovaj incident dogodio se samo šest dana nakon tragične smrti 19-godišnjega vozača u Formuli 2 Johna Surteesa. Na njegovu glavu u vožnji je pao kotač bolida koji je izletio samo trenutak prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka