Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Borna Ćorić: Bit ću spreman za Davis Cup unatoč temperaturi

None Foto:

Povišene temperature više nema i to je najbolja vijest. Imam još četiri dana da se spremim i vjerujem da ću biti spreman, izjavio je Borna Ćorić po priključivanju reprezentaciji u Madridu

Pripreme hrvatske Davis Cup reprezentacije u Madridu su počele u utorak bez Borne Ćorića, koji je zbog povišene temperature neplanirano ostao u Zagrebu, no od srijede navečer i on je sa suigračima. Stigao je kasno navečer, a sljedećeg se jutra okrenuo obavezama.

- Povišene temperature više nema i to je najbolja vijest. Ujutro sam lagano odradio trening u teretani, a sada (četvrtak poslijepodne, op.) slijedi još jedan na igralištu. Stvarno se veselim, nadam se da će biti dobro: imam još četiri dana da se spremim i vjerujem da ću biti spreman - rekao je Borna po dolasku u kompleks Caje Magice, gdje će se od ponedjeljka održavati završni turnir Davis Cupa.

Koliko vas je ova bolest izbacila iz ritma i možete li to nadoknaditi?

- Sigurno da me malo izbacila. A baš sam odlično trenirao pet dana i onda sam u nedjelju osjetio da sam dobio temperaturu. Od tada se takorekuć nisam pomaknuo iz kreveta. To me sigurno izbacilo iz takta, ali ostaju mi četiri dana da se spremim i nadam se da ću uspjeti.

KRONOLOGIJA RASKOLA Nikada nije oprostio Krajanu Argentinu, a sada je prvi igrač

Po novom format Davis Cupa u jednom se danu igraju dva pojedinačna i jedan meč parova. Među ostalima, međusobno će se sastati najbolji igrači, što će u ponedjeljak Borni donijeti okršaj protiv Daniila Medvedeva, a u srijedu protiv Rafaela Nadala.

- Neće biti lagano, obojica su u odličnoj formi. Posebno za Nadala ne treba mnogo govoriti, svejedno je je li u formi ili nije, I protiv većine igrača je veliki favorit. Medvedev u posljednjih šest mjeseci igra fenomenalan tenis, tako da ni protiv njega neću biti favorit, pa ću ući u oba meča s razmišljanjem da nemam što izgubiti i nadati se najboljem - rekao je Ćorić.

Komentari (3)
  • S obzirom na sve nebi bila ni steta kad nebi igrao

    14. 11. 2019,   19:18
  • Slava mu lupila u glavu, te sada kada nema Čilića, osvećuje se Krajanu. Ali, ništa čudno, takav karakter je naslijedio...

    14. 11. 2019,   19:30