Obavijesti

Sport

Komentari 18

Borussia kod Augsburga: Obje ekipe oslabljene zbog ozljeda

Borussia kod Augsburga: Obje ekipe oslabljene zbog ozljeda
1

Cilj Augsburga je odigrati kao u proljetnom dijelu prvenstva kada su uspjeli izboriti ostanak, dok Borussia Dortmund želi pokazati zašto su bili europski viceprvaci

VIDEO

Prošle je sezone Augsburg postigao pravo malo čudo kada su ostali u ligi nakon što su imali samo devet bodova na polusezoni. Sada se nadaju da će odmah početi igrati kao što su to činili na proljeće, a prije svega se trener Weinzierl i njegova ekipa vesele početku sezone:

- Veseli smo, da cijela stvar konačno počinje! Sjećamo se koliko smo se prošle sezone morali teško boriti do samoga kraja kako bismo i dalje bili u prvoj ligi, pa je posebno zadovoljstvo prvu utakmicu igrati odmah protiv Dortmunda. Mi želimo i sljedeće sezone igrati u prvoj ligi, iako nas mnogi ponovo otpisuju. Ali tako je bilo i prošle godine - rezimirao je Weinzierl.

Što se utakmice tiče, oni su svjesni da je s druge strane terena europski viceprvak, ali znaju da se i njima mogu otkinuti bodovi:

- U ovih ćemo 90 minuta dati apsolutno sve, kako bismo došli do pozitivnog rezultata. Spremni smo, tijekom priprema imali smo uspona i padova, ali sve je završilo našom dobrom predstavom u kupu protiv Leipziga. To treba biti i osnova za ovu utakmicu, iako znamo da moramo još povećati razinu igre - rekao je strateg domaćih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se igrača tiče, jedini izostanci koji su bitni onaj je veznjaka Ottla, te napadača Bancea, koji bi možda našli mjesto u početnih jedanaest.

Borussia je također sezonu započela kako su htjeli - pobjedom u Superkupu protiv Bayerna i uvjerljivom predstavom u nacionalnom kupu. Trener Klopp ponovio je kako sve ide po planu uz iznimku ozljeda:

- Mi smo imali vrlo dobre pripreme, nemam nikakvih zamjerki prema bilo kome iz ekipe. Momčad je spremna, jedino imamo nekoliko problemčića s ozljedama, prije svega ne mogu igrati Mhitarjan i Piszczek, a posljednji trening nije mogao odraditi Gundogan. S njim ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati te hoće li moći nastupiti.

Borussijin trener pohvalio je igrački duh kojeg imaju njegovi protivnici, kada su prošle sezone ostvarili senzaciju te ostali u ligi nakon toliko lošeg prvog dijela sezone:

- Oni su drugi dio sezone odigrali na vrlo visokom nivou i uspjeli su ono što su svi mislili da je nemoguće. Opasan su protivnik, pogotovo kada odigraju kako znaju. Nema dvojbe da će ove sezone htjeti malo bolje rasporediti bodove kroz sezonu.

Osim ozlijeđenih, suspenziju odrađuje vratar Weidenfeller, dok će Piszczeka na desnom beku zamijeniti Grosskreutz, dok će umjesto Armenca poziciju ofenzivnog veznog odigrati Gundogan ako bude mogao, ili će Reus u sredinu, a Aubameyang na krilnu poziciju.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet