Obavijesti

Sport

Komentari 48

Borussia pa Atletico: Valverde je opet počeo vjerovati Raketi

Borussia pa Atletico: Valverde je opet počeo vjerovati Raketi
1

Bila je to prva utakmica u kojoj je odradio svih 90 minuta, pa mu je ukupna minutaža u španjolskom prvenstvu narasla na 320 minuta. Što je u prosjeku, u devet nastupa, i dalje skromnih 35 minuta

VIDEO

Počeo je prosinac, a Ivan Rakitić tek je drugi put u ovoj sezoni počeo utakmicu u La Ligi. Zvuči nevjerojatno, zar ne? Pritom razlog nije bila ozljeda ili slične stvari koje prisilno igrača izbace iz kolosijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:43

Ne, Rakitiću je izbacio Ernesto Valverde koji je, na Rakitićevu žalost, ovosezonsku Barceloninu koncepciju zamislio bez godinama njenog neizostavnog člana te u njega pretvorio Frenkieja de Jonga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne razumijem situaciju jer želim igrati. Ako mogu igrati, za mene nema boljeg mjesta od Barce. Želim uživati u svakom danu i ako je to moguće ovdje, tim bolje - rekao je Raketa nakon pobjede Katalonaca u Madridu protiv Atletica. (0-1).

Atletico već upisao bod, a onda se ukazao nevjerojatni Messi!
Atletico već upisao bod, a onda se ukazao nevjerojatni Messi!

Bila je to prva utakmica u kojoj je odradio svih 90 minuta, pa mu je ukupna minutaža u španjolskom prvenstvu narasla na 320 minuta. Što je u prosjeku, u devet nastupa, i dalje skromnih 35 minuta.

U Ligi prvaka situacija je gotovo preslikana, u četiri je nastupa skupio 136 minuta, a više od polovice u posljednjem protiv Borussije Dortmund. I tada je na Camp Nouu bio u prvih 11. Upravo je to možda naznaka da će se njegov status opet vratiti ili barem približiti onome prije početka sezone. 

- Rekao sam ranije da mi je "lopta oduzeta" kako bih naglasio koliko volim nogomet. Ponavljam, ako igram, nema boljeg mjesta od Barce. Još imam mnogo toga ponuditi, suigrači vjeruju u mene.

Osim Rakitića, otići će i Vidal? 'Otišao bih gdje ću biti važan'
Osim Rakitića, otići će i Vidal? 'Otišao bih gdje ću biti važan'

Suigrači i - navijači koji su ga protiv Borussije ovacijama ispratili s travnjaka. Valjda će sada potpuno početi i trener jer Rakitić je od dolaska u Barcelonu svake godine odigrao preko 50 utakmica po sezoni, i s 281 nastupom peti je stranac u povijesti katalonskog diva.

Otkad je 2017. na klupu sjeo Valverde bio je najkorišteniji igrač, pa je sasvim logično da mnogi o njemu imaju mišljenje kakvo ima i veliki Andres Iniesta.

- Ja ne bih prodao Rakitića. Ne znači da više nije sjajan igrač zato što ove sezone nije u glavnoj ulozi. Veličanstveno je što je godinama radio u klubu.

I misli i dalje. Samo mu dajte.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi