Obavijesti

Sport

Komentari 8

Borut Pahor ipak odustao zbog nevremena, ali dolazi Bandić...

Borut Pahor ipak odustao zbog nevremena, ali dolazi Bandić...
2

Preko 3500 natjecatelja trčat će ulicama grada pod Marjanom u sklopu 18. Splitskog polumaratona. Organizatori se ne boje lošeg vremena, štoviše, voljeli bi da padne snijeg, jer bi tek to bio jedinstven doživljaj

VIDEO

U nedjelju će se od 9:00 sati u Splitu, u organizaciji Maraton kluba Marjan, održati 18. Splitski polumaraton. Od 2015. godine, kada je polumaraton izašao na ulice Splita, broj sudionika raste, a ove je godine narastao na impozantnih 3500 sudionika, što u odnosu na prethodne godine predstavlja ogroman porast. Nastup su prijavila brojna zvučna imena iz svijeta (polu)maratona koji se mogu pohvaliti nastupima na Olimpijskim igrama, a i veliki broj Splićana koji su se odlučili pridružiti  predstavnicima 40-ak zemalja sa svih kontinenta.

Iako je bilo dosta upita vezanih za vrijeme, predsjednik organizacijskog odbora Kristijan Sindik najavio je kako će bez obzira na vrijeme start biti po planu, u nedjelju u 9:00, nakon čega starta i humanitarna utrka.

- Mi smo trkači čudne biljke, ne postoji za nas loše ili lijepo vrijeme, nego samo loše ili dobro pripremljeni sportaši. Ne trči se maraton po kiši ili snijegu, nego po stazi. Ja bih osobno volio da padne snijeg, jer bi onda imali besplatnu reklamu na CNN-u - kazao je Sindik i dodao:

- Jednom u deset godina padne u Splitu snijeg, a da se to dogodi baš na polumaratonu, valjda je vjerojatnost jednom u sto godina. Onda bi mogli reći trkačima da smo im baš sve omogućili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nasmijao se Sindik i na šalu kako su namjerno organizirali maraton po lošem vremenu, kako bi smanjili prednost afričkih trkača.

- Ma kakvi, nema za njih problema, oni se pripremaju na obroncima Kilimanjara.

Danima uoči maratona organizatori su najavljivali i posebnog gosta iznenađenja, držali su strogo u tajnosti da je to trebao biti predsjednik Slovenije Borut Pahor, koji je jučer ipak morao odustati zbog loših vremenskih prilika koje su okovale Sloveniju.

- Sve je bilo spremno za njegov dolazak, uključujući i posebno osiguranje, no na žalost morao je odustati, ali je obećao doći na jednu od sljedećih utrka. Zato nam stiže gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji će zbog ozljede sudjelovati samo na humanitarnoj utrci na 5 kilometara - otkrio je Sindik, koji je predstavio i posebne gošće, Anu Subotić iz Srbije, sudionicu OI u Londonu, Marija Vrajić Trošić koja je istrčala preko 200 maratona i Mateu Matošević Hačić, rekorderku na 5 i 10 kilometara, a obje su sudjelovale na OI u Riju, te plivačku maratonku Dinu Levačić koja je došla podržati polumaraton na kojem će raditi kao volonterka.

- Iznimna mi je čast što su mi obaveze dozvolile da budem tu, da sudjelujem u organizaciji i podržim humanitarni karakter utrke. Osim što plivam maratone, sad već treću godinu plivam i u humanitarne svrhe, i zato mi je drago sudjelovati u ovakvim projektima humanitarnog karaktera.

U sklopu manifestacije organiziran je sportski sajam Maratonski grad, koga je prigodno otvorenim proglasila zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović, koja je pozvala Splićanke i Splićane da u nedjelju ujutro izađu na trasu staze i pozdrave trkače.

- Najmanje što možemo je pružiti im podršku, te pripomoći da promoviramo ovu lijepu sportsku priču i zdravi život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram