Obavijesti

Sport

Komentari 23

Boško Balaban i Miki Rapaić: Oni su menadžeri novog kova

Boško Balaban i Miki Rapaić: Oni su menadžeri novog kova
1

Stil im se malo razlikuje: Boško Balaban u odijelu, Miki Rapaić u casual odjeći, ali uloga im je jednako važna pri transferima Kramarića u Leicester i Sušića u Inter...

VIDEO

Miki bi u Turskoj i stolac mogao prodati umjesto igrača. Toliko ga ondje poštuju, svjedoče mnogi bivši igrači Hajduka, poput Drage Gabrića, Ante Šerića ili Vjekoslava Tomića, koji su na Rapaićevu preporuku pronašli angažman.

Rapaić je dovodio Sušića dva puta u Hajduk, čak je kod njega i stanovao. Zapravo je najzaslužniji što će Hajduk na Tinu-Svenu zaraditi milijune.

- Prvi put im se nije svidio, no presudila je upornost Ljube Pavasovića Viskovića, koji se na moj nagovor zauzeo za maloga, da ostane i dobije još jednu priliku - ispričao nam je Rapaić i dodao kako on nije Tinov menadžer nego prijatelj.

- Pa ja nemam ni licenciju. Tino ima svog menadžera u Italiji, ja pomažem samo prijateljski jer moja riječ i preporuka još imaju težinu u nekim sredinama - kazao nam je Rapaić.

S licencijom ili bez nje, niti bi Tino-Sven ikad postao igrač, niti bi Hajduk zaradio milijune na transferu u milanski Inter da nije bilo Mikija.

- Upoznao sam puno dobrih ljudi, ali boljega od njega nikad. Miki mi je kao član obitelji, kao sin, i o njemu mogu kazati sve najbolje. U Liegeu ga je i Tino upoznao, zbližili su se i odatle ta veza. Mi u njega imamo neograničeno povjerenje - pojasnio je otac Sead Sušić zbog čega Milan Rapaić zastupa njegova sina u transferu u Inter.

Ono što je Miki u Sušićevu transferu to je, čini se, bio Boško Balaban pri deset milijuna eura “teškom” poslu s Leicester Cityjem - čovjek od najvećeg povjerenja obitelji Kramarić.

- Surađujem s agencijom Federica Pastorella. S njim me povezao Vincenzo Cavaliere, bivši direktor NK Zagreba. Andrejev transfer nije prvi na kojem sam surađivao. Da vam otkrijem, na Kramarićevu je transferu radilo čak šest agenata - rekao je Boško Balaban i dodao:

- Zanima me sportski menadžment, ali upisao sam i školu za trenera...

Poznate face: Carević, Miljuš, Martić, Anić...

  • Popustio sam nagovorima Falija Ramadanija, kojeg znam 20 godina, kaže Branko Miljuš, igrač Hajduka iz ‘80-ih godina
  • Menadžer se ne naplaćuje od odštete ili igrača nego od kluba. Dobije 5-10% od iznosa mjesečne plaće igrača, kaže Tonči Martić
  • Završavam trenersku školu, a to što ponekad nekome otvorim vrata i preporučim ga, to je onako - usput, kaže bivši nogometaš Mario Carević
  • Boško Anić odnedavno radi za Vladu Lemića, s kojim je igrao u Borcu iz Banja Luke 1989/90. Trener im je bio Kuže
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba