Obavijesti

Sport

Komentari 10

Boysi se dijele i u boksu: Dva kluba za dvije frakcije navijača

Boysi se dijele i u boksu: Dva kluba za dvije frakcije navijača
8

BK Dinamo i BK BBB Jedan klub nosit će ime, ali ne i Dinamov grb. No reagirala je i druga frakcija. Kako je nedavno osnovan i klub Torcide, mogli bismo vidjeti zanimljive borbe u ringu...

VIDEO

Podržavamo inicijativu osnivanja boksačkih klubova, tako i BK Dinama i BK BBB-a, no nitko od njih još nije član Hrvatskog boksačkog saveza. Boksački klub Torcida, primjerice, jest, rekao je Marko Marović, glavni tajnik saveza.

Samo nekoliko dana nakon što je osnovan BK Dinamo, svjetlo dana trebao bi ugledati i BK BBB, druge frakcije Dinamovih navijača.

Dinamo nije za BBB

- Ne zanimaju nas, mi smo čisto sportska priča - kažu iz BK Dinamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novi boksački klub, tako ide jedna priča, trebao bi biti vezan za boksački klub Ban Jelačić, koji je već član boksačkog saveza. Tad bi došlo do reaktivacije članstva i preimenovanja kluba iz Ban Jelačić u BBB.

Prema drugoj priči, BK BBB bi imao potporu GNK Dinama i bilo bi im dopušteno koristiti Dinamov službeni grb, no u maksimirskom klubu o navodnom sponzorstvu - nemaju pojma.

- Nemamo nikakvih saznanja o osnivanju boksačkoga kluba BBB - službeni je stav iz Maksimirske 128.

Osnivanjem boksačkih klubova Torcida, Dinamo, a sad i BBB, u boksačkom savezu trljaju ruke. Naravno, susret Torcide i BBB-a u ringu bio bi prava poslastica i podigao bi zanimanje za boks, koji je trenutačno u ekspanziji.

Bio bi to, u navijačkom svijetu, “The Fight of the Century”.

Prilično smo sigurni da bi te boks okršaje gledalo koliko god ljudi stane u dvoranu.

Šljiva na oku i to je to

- Prije nekog vremena su nas kontaktirali, rekli da postoji inicijativa, no koja je čija frakcija, ne znamo, mi se tu ne petljamo. Što više klubova, to više boksa, to je naša krilatica. Apsolutno podržavamo osnivanje klubova, boks je kod nas u uzlaznoj putanji, imamo tri aktualna europska prvaka, olimpijsku medalju. Ako žele biti naši pridruženi članovi, nije problem, čas posla - kaže Marović.

Na osnivanje BK Dinamo stigao je Željko Mavrović, višestruki europski prvak.

Boysi i Torcida u ringu

- Tu bismo mogli napraviti navijački performans. Ajmo dati priliku da se Boysi i Torcida nađu u boksačkoj dvorani. Tu nema grupnog napada, jedan po jedan, po kategorijama, po kilaži, u rukavicama… Nikome se tu ne može nešto strašno dogoditi. Istina, može netko zaraditi šljivu na oku, imati razbijen nos. To se može dogoditi. Je li to neka strašna stvar, ja ne mislim da je. To je stari način tučnjave, bez noževa, pištolja, palica..Mislim da bi to bilo jedno sjajno otkriće, da bi nakon toga puno prije zagrlili jedni druge, otišli zajedno na pivo - rekao je Željko Mavrović.

Šaka sa Srednjaka najbolji je promotor plemenite vještine. Vrijeme je za boks!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu