Obavijesti

Sport

Komentari 30

'Boysi su me zaustavili, mislili su da u gepeku skrivam suca'

'Boysi su me zaustavili, mislili su da u gepeku skrivam suca'
1

DEDA JOŽA Spiker na stadionu 13. svibnja 1990., prije točno 28 godina, bio je Josip Kostelić (86). Ispričao nam je kako je sa stadiona izašao pet, šest sati nakon kaosa, ali onda su ga zaustavili Bad Blue Boysi

VIDEO

Bad Blue Boysi su vodili rat na travnjaku, leđa su pucala pod policijskim pendrecima, a u jeku njihova naleta službeni spiker uzaludno je vikao: “Molimo navijače sa sjevera da se vrate!”. Nitko ga nije slušao. Bio je to glas Josipa Kostelića (86).

- Znate, dva sata nakon tog kaosa, kad se vani vodio rat, došao je Velimir Zajec i pitao: ‘Može li se utakmica ipak odigrati?’ Bojao se kazne, a tko zna, možda nije vjerovao da će biti hrvatske lige - otkrio je Josip samo jednu od brojnih anegdota koje nikad nije ispričao.


Deda Joža, kako ga zovu dinamovci, bio je spiker na Maksimiru od 1957. do 1995. Punih 38 godina. Prije toga radio je u Dinamu kao ekonom.No taj 13. svibnja nikad neće zaboraviti.

- Ni danas ne znam kako nitko nije poginuo taj dan - kaže deda Joža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

Slika nikad odigrane utakmice Dinama i Crvene zvezde tog popodneva obišla je svijet.

Samo pukom srećom nije bilo mrtvih. Ozlijeđenih, nažalost, bilo je pregršt. Među navijačima Zvezde, koji su divljalipod zaštitom i blagoslovom režimske milicije, bio je i srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

- Uvijek smo mi bili spremni na tuču u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije. Čim smo stigli na Maksimir osjećala se iskrena mržnja, s obje strane su se čule najjezivije pjesme jednih o drugima - ispričao je Aleksandar Vučić, koji je tad imao 20 godina.

 

Na Maksimiru je bio i ratni zločinac Željko Ražnjatović Arkan.

- To nikad neću zaboraviti. U tunelu sam sreo Zvezdinu delegaciju u kojoj je bio i Arkan. Vjerujte, nije mi bilo ugodno kada nam je Arkan pokazao ispod sakoa za opasačem dva pištolja - prisjetio se Kujtim Shala, legenda Dinama.

Kaos je trajao satima.

- Izašao sam sa stadiona valjda pet, šest sati nakon cijelog tog kaosa. Odjednom su me na izlazu zaustavili Bad Blue Boysi. Tražili su da im otvorim gepek jer su mislili da unutra skrivam suca utakmice. Zaustavljali su sve aute sa stadiona - završio je Kostelić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem