Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Braća Fantela jedre u Tokio: Čeka nas 10.000 sati na moru

None Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 6

KOMBI KAO HOTEL Imamo udoban kombi, fino se naspavamo. I brz je, što nam i treba, kaže Šime. Vrhunski brod i košta. Braći Fantela klub je kupio brod ljetos, a koštao je 25.000 eura, odnosno 186.000 kuna

Brat Mihovil i ja svoj smo brod nazvali ‘10.000’. Naime, toliko sati na moru moramo provesti zajedno da se uigramo, kaže Šime Fantela (31).

Šime se nakon osvojenog zlata u Riju 2016. i nakon 16 godina zajedničkog jedrenja u klasi 470 razišao s Igorom Marenićem, a “novu karijeru” počeo je s bratom Mihovilom (27) u klasi 49er.

- Igor je bio odličan kuhar, no kako više njega nema, sad ja nekako najviše kuham. Netko drugi pere posuđe, a netko ide u dućan po hranu - kaže Šime, koji s ocem Edom i bratom većinu godine provodi u kombiju.

- U prošlom smo Igor i ja prošli 450.000 km, no ovaj novi je puno bolji. Snažniji je i komforniji, tako da se ne zaustavljamo nigdje. Kombijem putujemo i do Portugala, i uglavnom ne noćimo u hotelima. Važno nam je da što prije stignemo. Uostalom, u ovom kombiju je ugodnije spavati nego u prijašnjem - rekao je Šime.

S bratom je počeo trenirati u veljači prošle godine, a na SP-u u rujnu su zauzeli 26. mjesto.

- Brod u klasi 49er zahtijeva veliku tehničku vještinu, veću i od 470. Brod je puno nestabilniji. Zasad smo dobri na slabijem i srednjem vjetru, no čim razvijemo brzinu veću od 15 čvorova, imamo problema - rekao je Šime, koji još čeka na obećani stan.

- Imam neke garancije da bi budžet za stan ove godine trebao biti osiguran.

Komentari (2)
  • da... samo naprijed momci, braću fantelu i marenića, i dakako tončija stipanovića(olimpijske prvake i viceprvake i višestruke osvajače medalja u jednom od najtežih sportova) stavljate u članke 2-3 puta godišnje, 4 puta one godine kad je olimpijada ... Sramota, a bitno da one kvaziskijaše poput braće Kolege,Štimac,Vidović,Šamšal,Zrnčić Dim provlačite kroz novine kao da su Bogom dani, a ne nekakvi uhljebi koji za skijanje imaju dvije lijeve i koji jednom ili nijednom uđu u drugu vožnju jer,eto, spotaknu se od zadnja vrata uz zaostatak od 17sekundi u slalomu... I sad mi naravno slijedi žuti karton jer kao i uvijek, cenzura je sveprisutna i jaka, a novinarstvo očajno.

    9. 1. 2018,   10:36
  • Dobro jeli oni jedre ili voze kombi.10000 sati je godinu i kusur znači ubijaju vrime do sljedeče olimpijade ili čega več.Pratin to jedrenje koliko toliko kroz cilu godinu imaju neke pred(olimpijske) regate a kad uvate godine e onda ih čeka 10000 sati jedrenja u kombiju i zadnja olimpijada

    9. 1. 2018,   15:51