Obavijesti

Sport

Komentari 1

Braća Sinković, Damir Martin i Luka Radonić u finalima EP-a

Braća Sinković, Damir Martin i Luka Radonić u finalima EP-a
1

Odlične vijesti stižu iz Brandenburga na Havelu, gdje se održava Europsko prvenstvo u veslanju. Finale su izborili Sinkovići, Martin i Radonić, a nisu uspjele sestre Milošević

VIDEO

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće, braća Martin i Valent Sinković nastavili su svoju dominaciju i u polufinalu Europskog veslačkog prvenstva u njemačkom Brandenburgu na Havelu. Oni su se u nedjeljni finale plasirali uvjerljivo osvojivši prvo mjesto u svojoj skupini.

Braća Sinković vodili su od samog početka svoje polufinalne utrke, već na 500 metara su imali više od dvije sekunde prednosti u odnosu na prve pratitelje, a ta je prednost samo rasla sve do 500 metara prije cilja kada su imali i gotovo šest sekundi prednosti. U samoj završnici mogli su se malo i opustiti te su ciljem prošli u vremenu od 6:56,52 minuta, 3,68 sekundi ispred drugoplasiranih Litavaca Rolandasa Maščinskasa i Sauliusa Rittera, a prolazak u finale izborili su i Švicarci Nico Stahlberg i Roman Röösli sa 7:01,19.

U nedjeljnom finalu, koji je na rasporedu od 13:03, suparnici braći Sinković za novo zlato bit će još posade Norveške, Njemačke i Velike Britanije.

Branitelj naslova europskog prvaka iz poznana prošle godine Damir Martin suvereno se plasirao u A-finale u Brandenburgu. On je pobijedio u svojoj polufinalnoj skupini vodeći od prvog metra, baš kao i bfaća Sinković, te je ciljem prošao u vremenu 7:43,69 ispred Belgijanca Hannesa Obrena sa 7:45.28 i svjetskog prvaka, Čeha Ondreja Syneka sa 7:50.73. U nedjeljnom finalu od 14:03 nastupit će još Litavac Mindaugas Griškonis, Danac Sverri Nielsen i Bjelorus Stanislav Ščarbačenija.

Luka Radonić izborio je nastup u A-finalu lakih samaca drugim mjestom u svojoj polufinalnoj skupini. On se odličnim finišem u posljednjih 500 metara probio s četvrtog na drugo mjesto s vremenom 8:00,71 minuta. Brži od njega bio je Slovak Lukaš Babac sa 7:57,90, dok je u finale kao treći prošao i Norvežanin Ask Jarl Tjoem s 8:01,11. Finale, koje je na programu u nedjelju od 11.03 sati veslat će još Slovenac Rajko Hrvat, Nijemac Konstantin Steinhübel i Britanac Jamie Kirkwood.

Sestre Karla i Marcela Milošević nisu se uspjele plasirati u A-finale dvojaca bez kormilara. One su u svojoj skupini repasaža zauzele četvrto mjesto, dok su za ulazak među šest najboljih posada na Starom kontinentu trebale biti među prve dvije. Sestre Milošević ostvarile su vrijeme od 8:38,96 minuta, što je bilo mnogo slabije od prvih Rumunjki (8:09,46) i drugih Ruskinja (8:18,81).

Tako će sestre Milošević u nedjelju nastupiti u B-finalu od 9 sati kada će se boriti za plasman od sedmog do 12. mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica