Obavijesti

Sport

Komentari 11

Branič Varaždina hvata ribe: Ulovio sam i kapitalce od 10 kg

Branič Varaždina hvata ribe: Ulovio sam i kapitalce od 10  kg
5

Branič Varaždina Nikola Tkalčić posljednjih je godina postao strastveni ribič. Nakon osam godina se vratio iz Norveške u rodni kraj, a sada će se potruditi da Varaždin ostane u Prvoj HNL...

VIDEO

Nikola Tkalčić (29) rodom je iz Konjščine, osam godina je igrao vani, a sad se vratio u svoj Varaždin, kojemu želi pomoći ostati u prvoj ligi. Ako na travnjaku bude dobar kao što je dobar ribič, onda straha za Varaždince nema. Debitirao je u subotnjem remiju protiv Lokomotive (1-1).

- Prvi put su me kontaktirali u lipnju i tad sam imao nekoliko opcija. Kasnije su me ponovno kontaktirali i odlučio sam prihvatiti njihovu ponudu. Vjerujem da ću svojim iskustvom i igrama pomoći varaždinskom klubu da uspije izboriti ostanak u 1. HNL. S druge strane, drago mi je što sam se vratio kući i moram priznati da mi je malo čudno nakon osam godina - rekao je Tkalčić, koji je 2011. godine otišao u švedskog prvoligaša Norrköpinga. Tamo je proveo čak sedam sezona i s tim klubom bio je bio prvak 2015. godine.

- Vrijeme provedeno u Norrköpingu bilo je predivno. To su bile moje najbolje igračke godine. Atmosfera u gradu bila je fenomenalna kad smo osvojili naslov i dandanas ljudi pitaju hoću li se vratiti - priča nam Nikola, koji je za Norrrköping sakupio 108 nastupa i postigao osam golova.

Kasnije je igrao za norveškog prvoligaša Sarpsborg 08, pa za norveškog drugoligaša Aalesund, gdje je bio na posudbi, dok je posljednji angažman imao u švedskom drugoligašu Jönköpings Södri.

- U Norveškoj se nisam najbolje snašao. Nikako se nisam mogao prilagoditi na njihov nogometni stil. Tamo se igra fizički zahtjevniji nogomet, dok je u Švedskoj ipak naglasak na tehnici i taktici - objasnio je Tkalčić, koji se u osam godina, koliko je proveo u Skandinaviji, situirao.

- Ne možete u Švedskoj zarađivati astronomski novac, no ipak se zarađuje pristojno. Pri prelasku u NK Varaždin važno mi je bilo da sam kod kuće - naglasio je 29-godišnjak, kojeg je život u Švedskoj spojio s djevojkom Evelinom.

Varaždin zaustavio Ivanušeca i društvo, ali još je bez pobjede
Varaždin zaustavio Ivanušeca i društvo, ali još je bez pobjede

- Ona još studira. Ima još godinu dana fakultetskih obveza pa ćemo onda vidjeti hoću li se ja vratiti u Švedsku ili će ona doći u Zagorje - smije se Nikola, koji je u Skandinaviji slobodno vrijeme većinom provodio u ribolovu.

- Ribičija je moja velika strast. Počeo sam kad sam još bio klinac s ocem Stjepanom. Navukao sam se, a u Švedskoj imate jezera i rijeka koliko vam srce želi, pa sam često lovio ribe. Uglavnom sam većinu riba puštao - dodao je Tkalčić, koji nam se pohvalio i zanimljivim ulovima.

varazdin

- Uglavnom sam lovio štuke, smuđeve ili losose. Najveći ulov mi je bila štuka teška 10 kilograma i duža od metra - pohvalio se Tkalčić, koji je objasnio razliku između skandinavskog i hrvatskog stila života.

- Kod Skandinavaca se sve planira. Ne može njima ništa nenadano uletjeti. S druge strane, vrlo su opušteni, no mi Hrvati smo mnogo spontaniji - zaključio je Tkalčić.

Ulovio je ribe “kapitalce”, sad “kapitalce” treba uloviti i na travnjaku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub