Obavijesti

Sport

Komentari 2

Brat i sestra Črep zajedno po medalju na Europsko prvenstvo

Brat i sestra Črep zajedno po medalju na Europsko prvenstvo
5

Matija (17) i Nika (14) treniraju od pete godine, a sad su se po prvi put oboje istovremeno kvalificirali na Europsko prvenstvo. Nika je krenula Matijinim stopama, a i sad će joj brat biti velika podrška u Španjolskoj

VIDEO

U moru talentiranih sportaša koje Hrvatska ima, dvoje putnika za nadolazeće Europsko prvenstvo u taekwondou dolazi iz istog doma. Matija (17) i Nika (14) Črep ove su godine osvojili sve što se moglo u Hrvatskoj. Trenutno se pripremaju za EP u Španjolskoj koje je početkom listopada u Marini d' Or.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

Brat i sestra članovi su zagrebačkog kluba Ion. Nika je aktualna kadetska prvakinja države, Matija je aktualni juniorski, mlađeseniorski i seniorski prvak Hrvatske. Seniorsko prvenstvo osvojio je sa samo 16,5 godina, a U-21 prvak bio je i lani, prve godine kad je imao pravo nastupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo mi je zadnja juniorska godina i mislim da imam realne šanse nešto napraviti na Europskom. Konkurencija je više manje ista kao i na Europskom klupskom prvenstvu koje je bilo u ožujku u Grčkoj, a tamo sam bio prvi - kaže Matija, učenik 3. razreda 1. gimnazije.

I on i Nika počeli su trenirati s pet godina, a sad je njihovim stopama krenula i najmlađa sestra, petogodišnja Klara.

- Prvo je počeo Matija, a onda se taekwondo i meni počeo sviđati. Mislim da nisam ni znala za druge sportove - smije se Nika.

Ipak, dodaje, bilo je kriza kad je pomislila odustati. U nekom trenutku privukao ju je suvremeni ples, no ipak je odlučila da su joj udarci draži. I Matija je imao trenutak neodlučnosti kad je cijela ekipa bila na futsalu, ali, nasreću, ljubav prema borilačkim vještinama je i kod njega prevladala.

- Ma stalno sam se tukao doma s tatom kad sam bio mali pa je bilo logično da me upišu na ovakav neki sport - zaključuje Matija.

Nika na brzinu dodaje kako su se tukli i međusobno, ali ipak više kao dio treninga nego kao rješenje svađe. Sad je toga još i manje. Nije ni Nika više tako mala i bezopasna... Oboje se slažu kako im nikad nije teško odraditi trening, a najgori dio su ozljede. Matiju je slomljeni nos nedavno gotovo stajao odlaska na Europsko U-21 prvenstvo. Iako se uz borilačke sportove kao osnovni problem spominje skidanje kila njima to nije naporno.

- Nije mi teško održavati kilažu. Treba biti discipliniran i ne pretjerivati pa onda bez problema skineš dvije kile pred natjecanje -objasnio je Matija.

Niki će dobro doći njegovi savjeti i podrška, jer ovo joj je prvo Europsko prvenstvo. Matija je već iskusan na velikim natjecanjima. Lani je bio na Svjetskom prvenstvu, gdje je poražen u 1/16 finala, a nastupio je i na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih. 

Osim njih dvoje, ovaj mladi zagrebački klub ima još četvero putnika na Europsko prvenstvo. Iako postoje tek šest godina nametnuli su se zapaženim rezultatima.

- Ove godine će na Europskom prvenstvu nastupiti naših dvoje kadeta i četvero juniora, što je izuzetan uspjeh za klub. Izborili su se  za mjesto u reprezentaciji usprkos jakoj konkurenciji u svojim kategorijama i očekujem dobre borbe, a možda i koju medalju - rekao je Ivan Petošić, osnivač i glavni trener Iona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića