Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bravo! Ćorić i Martić startali pobjedama, Vekić ide na Barty

Bravo! Ćorić i Martić startali pobjedama, Vekić ide na Barty
1

Borna Ćorić je krenuo u obranu naslova u njemačkom Halleu: 7-6 i 6-3 protiv Munara. Petra Martić je svladala Aleksandrovu (6-3, 7-5), a Donna Vekić u srijedu igra protiv moćne Ashleigh Barty

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić pobjedom je krenuo u obranu naslova na ATP turniru u njemačkom Halleu.

U susretu prvog kola 2.1 milijuna eura vrijednog turnira Ćorić je pobijedio Španjolca Jaume Munara sa 7-6 (2), 6-3 ostvarivši šestu uzastopnu pobjedu na Gerry Weber Openu.

Prošle godine je nanizao pet pobjeda (Alexander Zverev, Nikoloz Basilašvili, Andreas Seppi, Roberto Bautista Agut, Roger Federer) osvojivši svoj drugi i za sada posljednji naslov u karijeri. Seriju je nastavio protiv Munara, a sada ga u 2. kolu očekuje Portugalac Joao Sousa.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Ćorićeva pobjeda nakon što je bio bolji u Monte Carlu. No, ovoga puta je daleko lakše stigao do pobjede. Na zemlji Monte Carla trebalo mu je tri i pol sata kako bi slomio 22-godišnjeg Španjolca, međutim na travi je išlo daleko brže. Ćorić je stigao do slavlja za sat i 20 minuta.

U prvom setu gledali smo izjednačenu igru, a jedine dvije prilike za break imao je Španjolac pri vodstvu 4-3. Srećom, Borna je spasio obje lopte, izvukao gem te odveo set u trinaestu igru. Hrvatski tenisač je u 'tie-breaku' bio mirniji i koncentriraniji i s tri 'mini-breaka' dobio je taj dio igre rezultatom 7-2.

U drugom setu Munar nije mogao pratiti Ćorićev ritam. Kod rezultata 2-1 Borna je oduzeo servis suparniku i poveo 3-1 i potom obranio gem viška do kraja seta, a time i meča.

U idućoj rundi mladog hrvatskog tenisača čeka Portugalac Joao Sousa koji je na otvaranju turnira pobijedio Poljaka Huberta Hurkacza sa 7-6 (3), 6-1. 

Ćorić i Sousa do sada nisu igrali međusobno.

Petra Martić (WTA - 25.) svladala je Ruskinju Jekaterinu Aleksandrovu (WTA - 50.) sa 6-3, 7-5 za 85 minuta igre u 1. kolu WTA turnira na travnatoj podlozi u Birminghamu. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda 28-godišnje Dućanke.

Jedan 'break' bio je dovoljan Petri za osvajanje prvog seta, ali se 24-godišnja Ruskinja razigrala u drugom setu i povela sa 4-1. No, u sedmom gemu je Martić vratila zaostatak, a novim 'breakom' u 11. gemu izborila servis za pobjedu u kojem je ispustila svega jedan poen i tako izborila plasman u 2. kolo.

Tamo će hrvatsku tenisačicu čekati još jedna Ruskinja, 24-godišnja Margarita Gasparjan, koju je Martić pobijedila u polufinalu ovogodišnjeg turnira u Istanbulu, gdje je osvojila prvi WTA naslov. Gasparjan joj je predala meč nakon što je naša tenisačica osvojila prvi set sa 6-1.

Susret 1. kola na WTA turniru tenisačica u Birminghamu između Donne Vekić i druge igračice svijeta Australke Ashleigh Barty odgođen je za srijedu zbog kiše. Vekić i Barty, pobjednica  nedavnog Roland Garrosa, na teren će od 12.30 sati po hrvatskom vremenu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub