Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bravo, cure! Hrvatska prvi put ima dvije tenisačice u Top 20

Bravo, cure! Hrvatska prvi put ima dvije tenisačice u Top 20
1

Donna Vekić postaje sedma Hrvatica u tom društvu nakon Ive Majoli (4), Silvije Talaje (18), Karoline Šprem (17),  Mirjane Lučić-Baroni (20) i Ane Konjuh (20)

VIDEO

Premda nikako da se "sprijatelji" s Moskvom, Donna Vekić imala je čak dva razloga proslaviti - poraz. U drugom kolu WTA turnira u ruskoj prijestolnici, u kojoj je u sva četiri dolaska gubila u prvom nastupu. Osječanku, koja je bila slobodna u prvom kolu, izbacila je Karolina Muchova (WTA 35.) sa 6-2, 6-4. Međutim, taj joj je poraz donio premijerni ulazak u Top 20 te potvrdu plasmana na WTA Elite Trophy u Zhuhaiju. Eh, da je svaki poraz takav.

Pokretanje videa...

01:07

Na "malom" Mastersu, turniru koji okuplja tenisačice od 9. do 20. pozicije, svoje je mjesto ranije osigurala Petra Martić koja će, također, sljedećeg tjedna boraviti na renkingu karijere - 15. mjestu. Premda Dućanka miruje u listopadu, konkurentice za nju rade posao.

Povela pa nestala: Mladenović upalila turbo pa pomela Vekić
Povela pa nestala: Mladenović upalila turbo pa pomela Vekić

Sve to, pak, znači da će Hrvatska od ponedjeljka prvi put imati dvije tenisačice u Top 20 istovremeno. Vekić postaje sedma Hrvatica u tom društvu nakon Ive Majoli (4), Silvije Talaje (18), Karoline Šprem (17),  Mirjane Lučić-Baroni (20) i Ane Konjuh (20). 

A imala ju je... Martić ispala od 1. na svijetu nakon velike bitke
A imala ju je...  Martić ispala od 1. na svijetu nakon velike bitke

U utrci za hrvatski broj jedan na kraju godine Martić ima gotovo 300 bodova prednosti i vjerojatno će prva "presjeći vrpcu" s obzirom da se u Donninoj formi vidi da je kraj sezone budući da je u posljednjih šest mečeva izgubila pet puta. Pad je krenuo nakon četvrtfinala US Opena, no sezona, bez obzira što se dogodilo u Zhuhaiju, gdje se dijeli 700 bodova i 2,4 milijuna dolara, s finalima St. Peterburga i Nottinghama bila za jako dobru ocjenu. Baš kao i kod Martić (prva WTA titula u Istanbulu, finale Zhengzhoua, četvrtfinale Roland Garrosa) koja nam se čini puno boljom okladom za dobar rezultat u Kini, gdje su svoje mjesto već rezervirale Mertens, Riske, Sabalenka, Kenin i Keys, a odustale su Konta, Kerber i Vondroušova. Četiri će još ući po rang-listi, a jedna s pozivnicom. 

Pokretanje videa...

00:19
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića