Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bravo, klinci: Mladi hrvatski rukometaši osvojili zlato

None Foto: HRS

U finalu u Bakuu igrači koje vodi Nino Marković pobijedili su Njemačku s 29-28. Ni nakon teške polufinalne utakmice s Danskom, koja je pala tek nakon izvođenja sedmeraca, naši su mladići opet pokazali hladnu glavu u završnici

Hrvatska rukometna reprezentacija koju na Europskom olimpijskom festivalu mladih čine mlađi kadeti kući se vraća sa zlatnom medaljom!

U finalu u Bakuu igrači koje vodi Nino Marković pobijedili su Njemačku s 29-28. Ni nakon teške polufinalne utakmice s Danskom, koja je pala tek nakon izvođenja sedmeraca, naši su mladići opet pokazali vruće srce i hladnu glavu u završnici, pogotovo početkom drugom dijela kada su Nijemci izgledali najopasnije.

Hrvatska je u 25. minuti povela s najvećih 14-9, ali uslijedile su minute krize, pa je Njemačka 15 minuta kasnije preokrenula na 20-17. Nakon minute odmora i promjene vratara radimo preokret, za osam minuta izjednačujemo na 22-22, a onda i vraćamo vodstvo. Tu smo počeli lomiti protivnike koji su nakon +4 tri minute prije kraja samo ublažili konačan poraz.

Četvrto zlato

Hrvatsku je predvodio Fabijan Grubišić s osam golova, s 39 i najbolji strijelac turnira, a četiri su dali Rok Malin, Matej Svržnjak i David Štrković.

- Prvo bih čestitao svim igračima, stručnom stožeru i onima koji nisu s nama, znači svima koji su sudjelovali u ovom pothvatu. Ovo je izuzetan rezultat za ovu generaciju koja tek počinje. Odigrali su pet izuzetno jakih utakmica što će im u konačnici jako koristiti. Sve su utakmice bile jako neizvjesne, u nekim utakmicama smo gubili, ali smo se uvijek vraćali. Dečki su pokazali određeni karakter i mogu pohvaliti zajedništvo, tim i vjeru u sebe - rekao je izbornik Marković koji je potpisao prvo zlato hrvatskih rukometaša sa EYOF-a nakon dvije bronce.

Ovo je četvrta zlatna medalja hrvatskih sportaša u Bakuu (dva plivača Franka Grgića i po jedno judašice Ane Viktorije Puljiz) uz srebro džudašice Katarine Krišto, koja će nositi zastavu na zatvaranju, s kojima je Hrvatska zauzela 13. mjesto na ljestvici osvajačica medalja u konkurenciji 50 država.

Zlatni kadeti:

Dominik Kuzmanović - Dugo Selo
Matej Mandić - Izviđač
Fabijan Grubišić - Dugo Selo
Zlatko Raužan - Dugo Selo
Ivan Barbić - Senj
Mislav Obradović - Bjelovar
Marin Lisac - Dubrava
Adam Šalić - PPD Zagreb
Jakov Neralić - PPD Zagreb
Matej Svržnjak - PPD Zagreb
Mislav Trninić - PPD Zagreb
Mario Zakić - Moslavina
Rok Malin - Sisak
David Štrković - PPD Zagreb
Matija Car - Mornar-Crikvenica

Komentari (10)
  • Bravo mladići

    27. 7. 2019,   18:56
  • Bravo dečki! Čestitke od srca

    27. 7. 2019,   19:22
  • BRAVO,čestitke

    27. 7. 2019,   18:38