Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bravo, 'luđače'! Bielsa naredio svojim igračima da puste gol...

None Foto: Ed Sykes

Leeds i Aston Villa igrali su u 45. kolu engleske 2. lige 1-1, a domaćini su do gola došli nakon što je igrač gostiju ležao ozlijeđen. Nakon što je to vidio Bielsa, naredio je svojim igračima da puste gol Villi...

Koliko god to odbijali priznati, fair play je u današnjem sportu skroz rijedak. Prljave igrice, odugovlačenje s vremenom samo kako bi se došlo do pobjede je postalo učestalo. No tu i tamo dođe neki gospodin pokaže kako se treba ponašati. A Marcelo Bielsa je taj gospodin.

Leeds i Aston Villa igrali su u 45. kolu engleske druge lige. Obje momčadi su već osigurale doigravanje za Premier ligu, stoga utakmica nije bila baš toliko bitna. Leeds je bio puno bolji na terenu, a do gola su uspjeli stići u 72. minuti golom Klicha. No u trenutku kada je on zabio gol, igrač Aston Ville Kodija ležao je ozlijeđen na travnjaku, a domaćini nisu htjeli izbiti loptu nego su zabili gol.

Championship - Leeds United v Aston Villa | Autor: ED SYKES Foto: ED SYKES

Gosti su na to poludili i krenuo je pravi 'fajt' na terenu. Došlo je do nagurivanja, a najviše je pretjerao El Ghazi koji je dobio crveni karton. A onda u tome trenutku na scenu stupa karizmatični trener Leedsa Marcelo 'el loco' Bielsa. Vidjevši da je njegova ekipa zabila gol u trenutku kada su gosti stali s igrom, naredio je svojim igračima da puste gol Aston Villi, u čijem kadru i dalje nema ozlijeđenog Lovre Kalinića.

Championship - Leeds United v Aston Villa | Autor: ED SYKES Foto: ED SYKES

I tako je i bilo. Igrači gostiju izveli su loptu s centra, a domaćini su ih pustili da dođu do njihovog golmana i da zabiju gol. Utakmica je zavšila 1-1, a Marcelo Bielsa je pokazao kakav je gospodin.

Championship - Leeds United v Aston Villa | Autor: ED SYKES Foto: ED SYKES

Nažalost, takve stvari su rijetkost u današnje vrijeme. Ali lijepo je vidjeti da još postoje takvi ljudi. Iako se zove 'luđak'...

Dodajmo da su ulazak u Premier ligu izborili Norwich City i Sheffield United, a u doigravanje će Leeds, WBA i Aston Villa, dok se za zadnje mjesto bore Derby i Middlesbrough.

Komentari (23)
  • El loco legenda

    28. 4. 2019,   18:36
  • Da je bila bitna nebi on nista pustao.

    28. 4. 2019,   18:42
  • A sto bi bilo da je utakmica bila bitna? Hmm

    28. 4. 2019,   18:37