Obavijesti

Sport

Komentari 59

Bravo, majstore: Bilić srušio rekord WBA star 99 godina!

Bravo, majstore: Bilić srušio rekord WBA star 99 godina!
1

WBA je nakon 75 utakmica zabio pet ili više golova, a žrtva je bio Swansea (5-1). Nadalje, WBA je na domaćem terenu neporažen posljednjih 16 utakmica što im nije uspjelo od, pazite ovo, 1920. godine!

VIDEO

Želite vrhunske rezultate i atraktivan nogomet? Nema problema, samo nazovite Slavena Bilića (51)!

Njegov WBA deklasirao je Swansea 5-1 u 20. kolu Championshipa. Bilićevi su dečki utakmicu riješili već u prvom poluvremenu golovima Ajayija, Pereire i Robsona-Kanua, a “labudovima” je kakvu-takvu nadu dao Surridge golom za 2-1. Do kraja susreta za WBA su zabili Phillips i Edwards. “Baggiesi” su pobjedom stigli na 45 bodova, dva više od Leedsa.

Rotherham United v West Bromwich Albion - Pre-Season Friendly - New York Stadium

Nakon utakmice cijeli stadion skandirao je Bilićevo ime, a kako i ne bi kad je WBA zadnji put najmanje pet komada zabio 18. kolovoza 2018. protiv QPR-a u 7-1 pobjedi. Prošlo je od tada 75 utakmica!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemojte zaboraviti da smo igrali protiv momčadi koja je u gostima do ovog susreta bila neporažena. Znali smo za taj podatak i tako smo se i pripremali za utakmicu - rekao je Slaven Bilić.

No to nije sve, Bilić je pobjedom protiv WBA srušio još nekoliko nevjerojatnih rekorda. Prvi put od 2004. ovaj engleski klub ima šest pobjeda zaredom. Ili, ako hoćete, od ovakvog niza kakvog je napravio Bilić prošlo je 15 godina. Ili, ako hoćete, kad je WBA zadnji put imao takav niz Slaven Bilić taman je dobio posao kao izbornik mlade hrvatske reprezentacije. 

Rotherham United v West Bromwich Albion - Pre-Season Friendly - New York Stadium

Ali, idemo dalje... Srušio je Bilić još jedan rekord, a ovaj je star 99 godina! Naime, njegov WBA ima 16 utakmica bez poraza na domaćem terenu, što im je zadnji put pošlo za nogom 1920. godine!

Atraktivno igra Bilićeva momčad, u 20 su utakmica pobijedili 13 puta, šest puta remizirali i samo jednom izgubili. Zabili su 41 gol, nešto više od dva po utakmici u prosjeku.

- Ovo je bila savršena utakmica, branili smo se kao momčad, napadali smo kao momčad. Realno, osim gola, Swansea nije napravio ništa, bila je to naša dominacija - kaže Bilić. 

Sjajno se u WBA-u osjeća Bilić, nikad nije bio uspješniji. U prosjeku osvaja 2,14 bodova po utakmici, tako dobro mu nije išlo ni u Bešiktašu, s kojim se borio za naslov. U Turskoj je osvajao 1,82 boda po utakmici, ali ovo je razina više. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener