Obavijesti

Sport

Komentari 47

Bravo, majstore! N'Golo Kante odbio prevariti državu porezom

Bravo, majstore! N'Golo Kante odbio prevariti državu porezom
7

N'Golo Kante je odbio potpisati dokumente koji bi mu uštedjeli oko milijun eura godišnje od poreza. Umjesto toga je od Chelseaja zatražio "normalnu" plaću, otkrio je Football Leaks

VIDEO

Jedan je od najsimpatičnijih, najskromnijih i najponiznijih nogometaša, a uz svoje ime ima nekoliko vrijednih trofeja i onaj najveći - trofej svjetskog prvaka.

Ali N'Golo Kante je prije svega čovjek. I to dobar čovjek. Potvrdili su to najnoviji dokumenti koje je objavio Football Leaks.

Tko bi rekao da će iz najčuvanijih nogometnih podataka iscuriti i jedna pozitivna vijest?

Omaleni Francuz, jedan od najboljih veznjaka svijeta je odbio koristiti offshore kompaniju u Jerseyu, najvećem otoku u sklopu Kanalskih otoka, koja mu je mogla uštedjeti milijun eura poreza godišnje! U objavljenim dokumentima stoji da je Chelsea kod potpisivanja ugovora inzistirao da Kante, kao i većina najboljih nogometaša svijeta, zaštiti svoja autorska prava u jednoj od država koja su raj za one koji žele izbjeći plaćanje poreza.

Kante je najprije pristao na ponudu Chelseaja, ali je na kraju odbio potpisati dokumente te je tako propustio priliku zaraditi oko milijun eura više na godinu. Umjesto toga, od svog je Chelseaja jednostavno zatražio - "normalnu" plaću.

Vozi jeftini automobil, ne gura se u prvi plan

Kante je tako još jednom pokazao da je sve samo ne tipični nogometaš. Iako nam je svima jasno da njegova "normalna" plaća u Chelseaju nama običnim radnicima nije normalna, on nije jedan od onih koji se rasipaju novcem. Tako na treninge umjesto u brzim jurilicama dolazi u bijelom Mini Cooperu.

Igrač visok samo 169 centimetara je bio dio zlatne francuske reprezentacije u Rusiji, a i tada je svojom nenametljivom pojavom oduševio sve navijače. Naime, nakon pobjede nad Hrvatskom, svi reprezentativci Francuske su se izmjenjivali s peharom u ruci, željeli su ga podići, poljubiti, ali Kante je bio presramežljiv da se gura među njima. Stoga je morao intervenirati Steven N'Zonzi koji je tražio od ostalih igrača da dopuste i Kanteu da proživi svoj trenutak.

Igrač koji se ne gura kada treba uštedjeti na pogrešan način, koji nije u prvim redovima kada se slave naslovi, ali igrač kojeg na terenu ima posvuda i kojeg je gotovo nemoguće uloviti. To je N'Golo Kante. Jedna od posljednjih poniznih zvijezda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica