Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bravo, majstore! Paraolimpijac 3. put zaredom prvak Europe!

None Foto: Facebook

Zoran Talić preskočio je 7.28 metara i time srušio rekord europskih prvenstava u toj kategoriji. Nakon dva olimpijska srebra, Talić je treći put zaredom postao europski prvak...

Naš paraatletičar i treći put je postao europski prvak u skoku dalj! Zoran Talić osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj na europskom prvenstvu u Berlinu u kategoriji T-20 (sportaši s intelektualnim poteškoćama).

Talić je preskočio 7.28 metara i time srušio rekord europskih prvenstava u toj kategoriji. Nakon dva olimpijska srebra, Talić je tako treći put zaredom osvojio europsko zlato.

Bronca za Petru Štruklec

Hrvatska atletičarka Petra Štruklec osvojila je broncu u bacanju kugle u kategoriji atletičarki niskim rastom na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Berlinu.

Mlada 17-godišnja učenica srednje tehničke škole Faust Vrančić i članica AKOSI Agram iz Zagreba bacila je kuglu 4.83 metara što je njezin najbolji rezultat ove sezone. 

- Ovaj uspjeh me izuzetno obradovao, vrijedilo je naporno trenirati s trenerom Antom Pavkovićem. Svaki dan sam nakon škole trenirala i po tri sata dnevno, a potom učila. I tako iz dana u dan. Iako sam na prvi pogled različita od mojih vršnjaka, bavljenje atletikom me je toliko ispunilo i dalo mi veliki impuls da se dokažem da i ja mogu. Jedva čekam vratiti se kući i svoju sreću podijeliti s roditeljima - kazala je Petra koja se atletikom bavi tri godine.

Hrvatska sad ima četiri medalje u Berlinu.

Deni Černi u utorak je osvojio srebro u bacanju kugle, u istoj disciplini brončani je bio Miljenko Vučić.

Komentari (5)
  • Bravo šampione👍

    23. 8. 2018,   11:49
  • Bravooo!!! Ne postoje prepreke za uspjeh osim onih u nasim glavama. Ova medalja vrijedi vise od zlata.

    23. 8. 2018,   12:03
  • bravooo, poklon do poda

    23. 8. 2018,   13:35