Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bravo, Snježana! Pejčić osvojila zlato na Europskom prvenstvu

Bravo, Snježana! Pejčić osvojila zlato na Europskom prvenstvu
1

Snježanin trijumf uveličalo je i ekipno srebro koje je osvojila s Valentinom Gustin i Martom Zeljković u prijepodnevnim kvalifikacijama. Zlato su osvojile Ruskinje, a broncu reprezentativke Češke

VIDEO

Snježana Pejčić je u petak postala novom europskom prvakinjom u gađanju zračnom puškom, nakon što je u finalnom nadmetanju u Mariboru pogodila 249,1 krug i za 1,3 kruga nadmašila drugoplasiranu Dankinju Stine Nielsen.

Naša brončana olimpijka iz Pekinga 2008. u ovoj disciplini, u finale je ušla kao posljednja, osmoplasirana u kvalifikacijama, ali se u finalu još jednom pokazala najpreciznijom zadržavajući mirnoću tijekom sva 24 metka koliko je ispucala u nadmetanju za odličja. Od 24 metka, samo su joj dva donijela manje od 10 krugova.

Nakon prve serije od pet metaka Snježana je bila druga (52,3 kruga), ali sa samo 0,1 krugom zaostatka za tada vodećom Ruskinjom Julijom Karimovom, koja je na kraju završila tek kao sedma.

U drugoj seriji od pet metaka Riječanka je bila najbolja (52,3), preuzela vodstvo i do kraja natjecanja ga nije ispuštala. Iza nje se redoslijed mijenjao, ali preciznim hicima Pejčić nije dopuštala suparnicama da joj se približe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz našu reprezentativku najveću mirnoću i konstantu pokazala je Dankinja Stine Nielsen kojoj je pripalo srebrno odličje, dok je broncu osvojila Ruskinja Darija Vdovina.

Snježanin trijumf uveličalo je i ekipno srebro koje je osvojila s Valentinom Gustin i Martom Zeljković u prijepodnevnim kvalifikacijama. Zlato su osvojile Ruskinje, a broncu reprezentativke Češke.

Bile su to prve seniorske medalje za Hrvatsku na prvenstvu koje u subotu završava u Mariboru, gdje su se prije dva dana u disciplini zračne puške momčadskim srebrom okitili naši juniori Borna Petanjek, Andrija Mikuljan i Miran Maričić kojima je zlato izmaklo za samo 0,2 kruga koliko je bolji bio rezultat reprezentativaca Mađarske koji su sa 1873,3 kruga postali novim svjetskim rekorderima.

EP zračna puška (ž) - finale:
1. SNJEŽANA PEJČIĆ (HRV)        249.1
2. Stine Nielsen (Dan)          247.8
3. Darija Vdovina (Rus)         224.1
4. Anastazija Galašina (Rus)    205.7
5. Lisa Mueller (Njem)          184.3
6. Franziska Peer (Aut)         163.6
7. Julija Karimova (Rus)        143.5
8. Nikola Mazurkova (Češ)       121.5    
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida