Obavijesti

Sport

Komentari 5

Brazil plače za njima: Najstariji dječak je imao samo 16 godina

Brazil plače za njima: Najstariji dječak je imao samo 16 godina
1

U velikoj tragediji u Brazilu poginula su desetorica mladih igrača Flamenga u dobi od 14 do 16 godina. Vatra ih je zatekla na spavanju. Trojica igrača su ozlijeđena i oporavljaju se u bolnici

VIDEO

Stravična tragedija pogodila je u petak Brazil. Čitava država oplakuje desetoricu mladih igrača koji su poginuli na spavanju u trening-kampu nogometnog velikana Flamenga.

Šokirani Brazilac Heber: Svi se molimo za nesretni Flamengo...
Šokirani Brazilac Heber: Svi se molimo za nesretni Flamengo...
Eduardo stao uz žrtve požara: Budite jaki, nogomet sad žali...
Eduardo stao uz žrtve požara: Budite jaki, nogomet sad žali...

Vatra je buknula zbog kvara na klima uređaju, a navodno je riječ o starijem dijelu kampa koji nije imao protupožarne alarme. U kampu su bili smješteni mladi nogometaši koji nisu bili iz Rio de Janeira, a iako su imali slobodan dan, ostali su u klubu. Neke je probudio dim pa su se uspjeli spasiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U petak su identificirane sve žrtve ove tragične nesreće, a riječ je o mladićima između 14 i 16 godina. Svi oni su imali velike snove, a mladi životi su im tragično ugašeni...

Arthur Vinicius Silva (14)

Mladi branič je danas trebao proslaviti 15. rođendan. Rođen je u Volti Redonda, a nogomet je krenuo trenirati kao desetogodišnjak u klubu iz rodnog mjesta. U Flamengo je stigao 2017. godine. Brazilci pišu da je proživljavao najljepše trenutke svoje mlade karijere. Samo sat vremena prije tragične nesreće Arthur je na Twitteru napisao da svi spavaju i da će i on uskoro zaspati. Na dan tragedije je trebao trenirati s prvom momčadi na Maracani. Bio je kumče bivšeg brazilskog nogometaša Felipea Mela. Melo i Arthurov otac su prijatelji iz djetinjstva.

Áthila Paixão (14)

U Rio de Janeiro se vratio u nedjelju nakon praznika. Bio je veliki talent u svom Natural de Lagartu pa ga je brazilski velikan doveo u klub u ožujku 2018. godine. Zamijetili su ga na Zico kupu i odmah ga pozvali na probu. Igrao je na poziciji napadača. Njegov otac je nakon tragedije izjavio da se svaku večer čuo sa sinom, tako je bilo i noć prije tragičnog sna. Rekao mu je da je dobro i da će u petak trenirati na Maracani.

Bernardo Pisetta (14)

Rođen je u Indaialu, a branio je za Atletico-PR u kojemu je jedno vrijeme igrao i Eduardo da Silva. U Flamengo je stigao u lipnju 2018, a na društvenim je mrežama tada zahvalio klubu na prilici: "Živim svoj san. Hvala mojoj obitelji koja je uvijek uz mene, koja me motivira, potiče i podržava... Sada ćemo biti daleko jedni od drugih, ali uvijek ćete biti u mojim mislima i u mom srcu!"

Christian Esmerio (15)

Bio je veliki golmanski talent. U prosincu je trenirao s brazilskom U15 reprezentacijom, a u siječnju ove godine je dobio poziv da se priključi U17 reprezentaciji. Od 16. veljače je trebao sudjelovati na turniru s Brazilom koji igra protiv Engleske, Španjolske i Francuske. Nažalost, okupljanje momčadi nije dočekao...

Vítor Isaías (15)

Karijeru je započeo u Figueirenseu, a predviđali su mu veliku napadačku karijeru. U 2014. godini je osvojio sa Santa Catarinom U11 prvenstvo i bio je najbolji strijelac, a po golovima ga nitko nije mogao nadmašiti ni prošle godine kada je nosio dres Athletico Paranaensea.

Pablo Henrique (14)

Rođen je u Oliveiri, jedna je od najmlađih žrtvi. Bio je branič. Od njega su se u rodnom gradu oprostili riječima: "Bio je velika nada našeg nogometa, ali nažalost, njegov je put prekinut u petak ujutro. Pablo je rođak poznatog brazilskog nogometaša Werleya koji igra za Vasco. Jedno je vrijeme bio dio akademije milanskog Intera za igrače iz Brazila.

Jorge Eduardo (15)

Prijatelji mladog veznjaka opisuju kao velikog sanjara i sretnog dječaka koji je rado dijelio savjete svojim kolegama. Rođen je u Paraibi, a bio je član U15 brazilske reprezentacije prošle godine i sa suigračima je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Austriji. U Flamengu je bio od svoje 11. godine. Nakon tragedije njegov je otac izjavio kako je vatra bila fatalna, ali da se nikada ranije nije brinuo za sina jer je u klubu sve bilo jako dobro organizirano.

Samuel Thomas (15)

Samuel je rođen u Rio de Janeiru, a sa Flamengom je prošle godine osvojio naslov prvaka za igrače do 15 godina. Bio je veliki zaljubljenik u Cristiana Ronalda i N'Golo Kantea. Igrao je na poziciji desnog beka. Nakon tragedije, njegov je ujak kritizirao brazilski klub: "Daju nam različite informacije. Ali ne morate čekati, moj nećak je mrtav. Da je živ, bio bi ovdje sa mnom."

Gedson Santos (14)

Rođen je u jednom predgrađu Rija, a do nedavno je igrao u Athletico Paranaenseu. Na društvenim je mrežama često objavljivao fotografije s obitelji, a tamo je i jedna poruka njegovog oca. On mu je 14. siječnja napisao: "Danas se vraćaš svojoj rutini - nogometu, utakmicama, školi i svemu ostalome. Mi smo uvijek tu za tebe, neka te bog blagoslovi i uvijek te štiti!" U Flamengu je bio samo tjedan dana.

Rykelmo Viana (16)

Nadimak mu je bio Bolivia. Rođen je u Limeiri, predgrađu Sao Paula i prije dolaska u Flamengo je igrao u lokalnom klubu. Prošle je godine osvojio U16 državno prvenstvo. Prije samo nekoliko dana je objavio na Twitteru poruku iz kampa: "Najstariji sam ovdje, vrijeme brzo leti. Nedostaje mi stara ekipa." Dobio je ime po argentinskom nogometašu Juanu Ramonu Riquelmeu, a krajem mjeseca je trebao napuniti 17 godina. U kampu je dijelio sobu sa Samuelom Barbosom koji se uspio spasiti. On je nakon nesreće rekao: "Otišao sam u sobu i vikao 'Bolivia, Bolivia, hajde, Bolivia. Plakao sam, zvao nekoga da nam pomogne... morao sam istrčati da se spasim. Nisam mu mogao pomoći."

Kumče Felipea Mela poginulo u požaru dan prije rođendana...
Kumče Felipea Mela poginulo u požaru dan prije rođendana...

Trojica igrača su ozlijeđena, jedan teško

  • Cauan Emanuel Gomes Nunes (14) - U Rio se doselio prije tri godine, a Flamengu igra od prošle godine.
  • Jhonatan Ventura (15) - Njegovo je stanje najteže. Opečeno mu je 30% tijela. Igra na poziciji braniča, odmah je operiran nakon nesreće.
  • Francisco Diogo (15) - Golam je izvan životne opasnosti.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka