Obavijesti

Sport

Komentari 180

Brazil ubojit u klasiku! 'Gauči' pogađali okvir, Messi frustriran

Brazil ubojit u klasiku! 'Gauči' pogađali okvir, Messi frustriran
55

Gabriel Jesus i Firmino su zabili golove, Agüero je pogodio gredu, a Messi vratnicu. Igrači su se nekoliko puta na terenu zakačili, a Brazil je do finala došao bez primljenoga gola! Čeka Čile ili Peru

VIDEO

Frustrirani i nemoćni Sergio Agüero ružno je faulirao Danija Alvesa da prekine ta beskonačna i ponižavajuća dodavanja Brazilaca. Bila je 93. minuta, sudačka nadoknada, svaki dodir lopte domaćih igrača navijači su pratila sa "ole" i čekalo se samo da sudac odsvira kraj. Kraj utakmice i kraj frustracija za Messija i društvo, te početak slavlja Brazilaca.

Brazil je bez primljenoga gola ušao u finale Copa Americe, a Lionel Messi završio je još jednu razočaravajuću reprezentativnu epizodu. U svjetskom klasiku Brazil je s 2-0 pobijedio Argentinu u Belo Horizonteu pred 62.000 gledatelja i do trona mu je ostao još samo pobjednik drugog polufinalnog okršaja između Čilea i Perua (noć na četvrtak, 2.30 sati).

Sudar južnoameričkih divova odigran je na stadionu na kojem je Brazil doživio najveći potop u povijesti, ali nakon tih 1-7 protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2014., dva izleta na Stadion Mineirao i dvije slatke pobjede nad najvećim rivalom Argentinom: 2016. u kvalifikacijama za SP 3-0 i sad 2-0.

Također, bila je to 33. utakmica Brazila i Argentine u povijesti Cope i tek deseta pobjeda Brazilaca, uz osam remija i 15 trijumfa gauča. Ali u svim natjecanjima 43. pobjeda Brazila, uz 25 remija i 38 poraza u 106. južnoameričkom klasiku.

Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Brazil v Argentina

Argentina se do polufinala mučila, Messi nije bio pravi i još se jednom od njega očekivalo da uzme stvari u svoje ruke. Brazil je u skupini bio uvjerljiviji, ali tek na jedanaesterce prošao je Paragvaj u četvrtfinalu. Tite je u prvih 11 vratio Casemira nakon odrađene suspenzije zbog kartona, a na lijevog beka stavio je Alexa Sandra radije nego Filipea Luiza, dok je Scaloni izveo isti sastav kao protiv Venezuele u četvrtfinalu, što znači da su Lo Celso i Dybala počeli na klupi.

Brazil je stisnuo, ali prvu je šansu imala Argentina u 12. minuti, kada je Paredes savladao Alissona, ali lopta je otišla preko gola. U 14. se minuti zagužvalo na terenu kad je Casemiro srušio Messija, a u 19. Brazil je poveo.

Kapetan Dani Alves prošao je dvojicu igrača, dao Firminu, ovaj povratnu Gabrielu Jesusu i igraču Manchester Cityja nije bilo teško pogoditi. Navijači su zagrmili, svima je bilo jasno da Brazil teško prima golove (do polufinala gol-razlika 8-0) i da je i ta prednost 1-0 ogromna.

Messi je bio gotovo nevidljiv, a kad ga je u 28. minuti Casemiro opet srušio, gauči su skočili na suca što Realovu veznjaku nije pokazao karton.

U 30. minuti stadion je zanijemio kada je Messi ubacio, a Agüero glavom pogodio gredu! Sreća je spasila domaćina...

I nakon tog pritiska gauča, dvaput je Brazilcima ukazivana pomoć - Alissonu i Alvesu - što je poremetilo ritam Argentinaca. Opet su Messi i Agüero kombinirali u 36. minuti, no Thiago Silva je blokirao.

Tenzije su rasle, u 40. su se Acuna i Dani Alves zakačili, obojici žuti karton.

Copa America Brazil 2019 - Group B - Argentina v Colombia

Argentina je stisnula u nastavku, Brazil je živio na rubu... i opet imao sreće! Martinezov je udarac u 57. minuti bio blokiran, odbijanac je opalio Messi iz voleja, te uzdrmao vratnicu!

Odlučio je Leo uzeti sve u svoje noge, pa je i u 66. minuti prošao brazilsku obranu, faulirao ga je Alves, a slobodnjak je Messiju obranio Alisson.

Da bi u 71. minuti priča bila gotova. Sve je ovaj put napravio Jesus, sjajano je prošao i vidio Firmina kako utrčava, a Liverpoolov je napadač lako pogodio za 2-0.

Messi je imao još jedan sobodnjak, Argentinci su tražili penal kad je Arthur srušio Otamendija u 80. minuti, izbornik Scaloni tek je u 85. uveo Dybalu... sve je bilo uzalud. Kao i ukupnih 14 udaraca Argentine na gol domaćina, naspram svega četiri udarca Brazilaca! Na jednoj su strani dva od četiri završila u mreži, na drugoj dva od 14 u okviru gola...

Brazil je ušao u svoj prvi finale Cope nakon 2007. (tad je i osvojio), dok Argentina veliki trofej čeka od 1993.

A Messi? SP u Kataru 2022. čini se tako daleko, a idući domaćin Cope idućega ljeta bit će Argentina i Kolumbija. Zadnji pokušaj da osvoji veliki trofej s reprezentacijom, za kraj, na domaćem terenu?

BRAZIL (4-2-3-1): Alisson; Dani Alves, Marquinhos (od 64. Joao Miranda), Thiago Silva, Alex Sandro; Arthur, Casemiro; Gabriel Jesus (od 80. Allan), Philippe Coutinho, Everton (od 46. Willian); Roberto Firmino.

ARGENTINA (4-3-3): Franco Armani; Juan Foyth, German Pezzella, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico (od 85. Paulo Dybala); Rodrigo de Paul (od 67. Giovanni Lo Celso), Leandro Paredes, Marcos Acuna (od 59. Angel Di Maria); Lionel Messi, Lautaro Martinez, Sergio Aguero

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani