Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brazilcu Romariju 120 dana suspenzije zbog dopinga!

None Foto: 24sata/ilustracija

Romario je sam sebe uveo u igru protiv Palmeirasa krajem listopada, a nakon utakmice u urinu su mu pronašli nedopušteni finasterid

Romario je kažnjen sa 120 dana suspenzije zbog upotrebe nedopuštenog sredstva. Legendarni brazilski nogometaš u svojem klubu Vascu de Gami obnaša dužnost trenera i igrača. Još ranije je priznao da je bio pozitivan na doping-testu krajem listopada. Romario je sam sebe uveo u igru protiv Palmeirasa 28. listopada, a nalaz njegova urina nakon utakmice pokazao je prisutnost nedopuštenog finasterida, sredstva koje je na listi zabranjenih supstanci jer dobro prikriva tragove stvarnog dopinga. Nekadašnji prvi strijelac SP-a u SAD-u 1994. poslije se pravdao da je svemu kriv lijek protiv opadanja kose koji je uzimao nekoliko puta, ali nije znao da sadrži zabranjene supstance.
- Gubim kosu i taj sam proizvod uzimao neko vrijeme kako bih to spriječio - izjavio je Brazilac i dodao:
- Ne vjerujem da to može dokrajčiti i pokvariti moju karijeru. Uzimanjem tog lijeka nisam podizao razinu svojih fizičkih mogućnosti. To je jasno. Nisam to koristio za doping. Da sam znao da sadrži zabranjene supstance, nikada ga ne bih uzimao. No članovi Brazilskog suda nisu imali razumijevanja za Romarija i odredili su mu kaznu. No dobro je i prošao jer je mogao dobiti i suspenziju od 360 dana. Odvjetnici Vasco de Game najavili su žalbu.

Komentiraj, znaš da želiš!