Obavijesti

Sport

Komentari 3

Breakdance postaje olimpijski sport! Plesači, jeste spremni?

Breakdance postaje olimpijski sport! Plesači, jeste spremni?
1

Breakdance se pojavio na Igrama mladih u Buenos Airesu 2018. u obliku "borbi", a ta je disciplina pridružena Svjetskoj federaciji sportskog plesa (WDSF). Kandidati se mogu kvalificirati slanjem videosnimke

VIDEO

Breakdance bi na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine mogao biti olimpijski sport, a osim njega, organizatori su, želeći olimpijski program učiniti zanimljivijim mlađoj publici, uključili i surfanje, slobodno penjanje te skateboard.

Izbor ovih disciplina odgovara željama organizatora da "se poveže sa sportovima prisutnim diljem svijeta s ciljem da se Igrama da urbanija, prirodnija i više umjetnička dimenzija", istaknuo je Tony Estanguet, šef organizacijskog odbora Igara Pariz 2024.

Ova četiri sporta tek treba potvrditi Međunarodni olimpijski odbor (MOO) u prosincu 2020., a ako dobiju "zeleno svjetlo" bit će pridodani programu u kojem je već 28 sportova.

Breakdance, akrobatski ples proizašao iz hip-hop kulture, prvi bi se put trebao pojaviti na Igrama 2024., dok su preostala tri sporta već dobila pozivnicu za Igre u Tokiju 2020.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Breakdance se pojavio na Igrama mladih u Buenos Airesu 2018. u obliku dvoboja ("borbi"), a ta je disciplina pridružena Svjetskoj federaciji sportskog plesa (WDSF). Kandidati se mogu kvalificirati slanjem videosnimke.

MOO i organizacijski odbor olimpijskih igara objavili su da će gornja granica broja sportaša koji će se moći natjecati u Parizu biti 10.500, čime će biti ograničeni izgledi kolektivnih sportova. Ovi novi sportovi trebali bi u Pariz dovesti 248 sportaša.

Također, lokacije gdje bi se provodila natjecanja u breakdanceu, skateboardu i slobodnom penjanju još nisu određene, kazao je Tony Estanguet. Što se tiče surfanja, koji će se na OI prvi put pojaviti u Tokiju 2020., poznata su dva kandidata: Biarritz (jugozapad) i Lacanau (jugozapad).

Ukupan proračun predviđen za Olimpijske igre sada raste do 6,8 milijardi eura od čega su 3,8 milijarde, koje dolaze od MOO-a, sponzora i prodaje ulaznica, namijenjene organizaciji natjecanja, te tri milijarde eura, od kojih 1,5 milijardu osiguravaju francuske vlasti za gradilišta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi