Obavijesti

Sport

Komentari 11

Briljantni Ćorić okrenuo protiv Munara koji je rušio i Zvereva

Briljantni Ćorić okrenuo protiv Munara koji je rušio i Zvereva
1

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 3. kolo ATP Mastersa iz 1000 serije u Monte Carlu. Uz veliki preokret svladao je Španjolca Jaumea Munara koji je prošli tjedan pobijedio Aleksandra Zvereva

VIDEO

Spašena meč-lopta, tri sata i 28 minuta borbe bili su potrebni Borni Ćoriću (ATP - 13.) za pobjedu 6-7 (3), 7-6 (4), 6-4 nad Španjolcem Jaumeom Munarom (ATP - 61.), kojom je prvi put u karijeri stigao do 3. kola ATP turnira Masters 1000 serije u Monte Carlu.

U dvoboju prepunom preokreta, 22-godišnji Zagrepčanin još je jednom pokazao da je jedan od najvećih boraca na ATP Touru, kojeg nikada ne smijete otpisati. Hrvatski reprezentativac je protiv Munara nadoknadio set i 'break' zaostatka (6-7, 2-4), kod 5-5 u drugom setu je serijom neobranjivih udaraca spasio tri povezane 'break-lopte' (0-40), a u 'tie-breaku' je spasio i meč-loptu (6-5).

Odmah na početku odlučujućeg seta Ćorić je napravio 'break' i potvrdio ga za vodstvo 2-0, da bi zatražio liječničku pomoć zbog bolova u donjem dijelu leđa. Nakon toga je Borna još jednim 'breakom' poveo 4-1, ali je dopustio Munaru kratkotrajni povratak do 3-4. U osmom gemu je naš tenisač izvukao još dvije 'break-lopte' (15-40). Propustio je prve dvije meč-lopte kad je 22-godišnji Španjolac servirao za ostanak u meču, ali je treću priliku na početnom udarcu pretvorio u veliku pobjedu.

Naš će tenisač u srijedu imati dan odmora, koji će mu dobro doći nakon gotovo tri i pol sata igre tijekom kojih je uspio spasiti 12 od 15 'break-lopti', a upravo ta sposobnost odigravanja najboljih udaraca u odlučujućim trenucima dovela ga je do osmine finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tamo Ćorić čeka pobjednika dvoboja Japanca Keija Nishikorija i Francuza Pierre-Huguesa Herberta, koji je na rasporedu u srijedu. Protiv Herberta je pobijedio u njihovom jedinom dvoboju u glavnom ždrijebu ATP turnira, 2017. u Madridu, dok je od Nishikorija poražen 2015. na turniru u Tokiju.

U utorak je velikim preokretom do trećeg kola stigao Talijan Marco Cecchinato koji je sa 0-6, 7-5, 6-3 svladao trostrukog Grand Slam pobjednika Švicarca Stana Wawrinku koji je osvojio prvih osam gemova u dvoboju. No, kod 5-4 u drugom setu nije uspio na početnom udarcu završiti meč pa je Cecchinato nizom od četiri osvojena gema izborio treći set. U njemu je Wawrinka propustio po dvije prilike za 'break' u prvom i trećem gemu, da bi u šestom izgubio servis, što je Talijanu bilo dovoljno za veliku pobjedu kojom se probio u 3. kolo, gdje ga čeka Argentinac Guido Pella koji je sa 6-3, 5-7, 6-1 nadigrao našeg najboljeg tenisača Marina Čilića.

ATP Monte Carlo - 1. kolo
Taylor Fritz (SAD) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6-4, 2-0, predaja
Cameron Norrie (VB) - Adrian Mannarino (Fra) 6-4, 6-3
Pierre-Hugues Herbert (Fra) - Fernando Verdasco (Špa) 6-4, 6-4
Gilles Simon (Fra) - Alexei Popyrin (Aus) 7-5, 6-1
Félix Auger-Aliassime (Kan) - Juan Ignacio Londero (Arg) 7-5, 7-6 (5)
2. kolo
Novak Đoković (Srb/1) - Philipp Kohlschreiber (Njem) 6-3, 4-6, 6-4
Lorenzo Sonego (Ita) - Karen Hačanov (Rus/8) 7-6 (4), 6-4
BORNA ĆORIĆ (HRV/9) - Jaume Munar (Špa) 6-7 (3), 7-6 (7), 6-4
Guido Pella (Arg) - MARIN ČILIĆ (HRV/7) 6-3, 5-7, 6-1
Marco Cecchinato (Ita/11) - Stan Wawrinka (Švi) 0-6, 7-5, 6-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet