Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šarac dobio ovacije, očajni PPD Zagreb neće vidjeti osminu...

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL 3

Slovenci su drugi put u četiri dana pobijedili Zagreb (31-27), vjerojatno nikad skromnije Celje zadnjih godina, ali što onda reći za Zagreb. Nema novca za imena ni u Zlatorogu...

Nema i nema svjetla u Zagrebovom europskom tunelu ove godine. Celje je prvi put odnijelo bodove iz Arene (27-31) i tog svjetla vjerojatno neće ni biti. Slovenci su sada na 6 bodova, Zagreb na rekordno lošem jednom i lošijem međusobnom omjeru. Dakle, u Areni bi trebali uz Elverum pasti Aalborg i Flensburg, bez da Celje osvoji bod do kraja. Sve je jasno...

Slovenci su drugi put u četiri dana pobijedili Zagreb, vjerojatno nikad skromnije Celje zadnjih godina, ali što onda reći za Zagreb. Nema novca za imena ni u Zlatorogu, pa si opet ne dopuste da u sezonu krenu bez ljevaka. Ako je ovo trebala biti škola za Zagreb, valjda su naučili.

Hrvatska metropola nije kao Celje prepoznala rivalitet makar je, s obzirom na sve, 2500 navijača bila zgodna posjeta. Stiglo je i stotinjak gostujućih Florijana koji su se zagrijali brže nego je trebalo jer je Šarac pokazao "lopovske" sposobnosti ukravši dvije lopte za dvije kontre, a Celjani otvorili s 3-0. Sve suprotno od onoga kako je trebalo.

ZAGREB IDE PO PRVU POBJEDU Celje još nikada nije pobijedilo u Zagrebu: 'Nećemo to kvariti'

Vujović je u utakmicu krenuo s vanjskom linijom u kojoj su bili Vistorop, Vlah i Hrstić, bez Mandića koji je sjedio dobrih 25 minuta. Njegovu ulogu u 5-1 odrađivao je Ravnić, koji je najviše iskazivao agresivnost, ali gosti su je uglavnom izdržavali do kraja, a mogli su jer su Horaček i Novotny bili i previše tolerantni. Zagrebašima je, pak, trebalo šest minuta za gol, kad su se prestali zabijati u sredinu gdje su samo čekali Šarac i Poteko, osjetilo se i na rezultatu (6-6).

Pokušaj igre bez golmana platili su s dva gola u praznu mrežu, a s tri srednja vanjska (Vlah, Vistorop, Gadža) s najvećim minusom (7-11). Šuta nema, nema desne strane, lako je to bilo braniti Celjanima... Svakome bi na ovoj razini.

Zagreb nije prodisao ni kada su Šarac, Silva i Leban dobili predah, Grebenc, Grošelj i Razgor odrađivali su jednako dobar posao. Dobra je stvar barem što Bičanić nije promašivao sa sedam metara, loša što Horvata nije htjelo ni u kontri. Preselio je na klupu dok Vujović nije vidio da sreće nema ni s Erešom.

Florijani nisu stajali, nisu ni imali razloga jer ih je vrućima držao Šarac unatoč Potekovom crvenom kartonu zbog udaranja Bičanića u lice na početku drugog dijela.

U pravo vrijeme (14-18) Ašanin je povezao obrane, jednu je platio crvenilom na licu i taman kada je trebalo uhvatiti Slovence, Ferlin je pročitao Bičanića sa sedam metara, trenutak ranije i s malo veće razdaljine. I umjesto minus jedan opet tri i još igrač manje.

Ušao je Zagreb u najbolje napadačko razdoblje u cijeloj utakmici, međutim, malo je ili ništa vrijedilo kada ništa nije mogao obraniti. Šarac zabijao na sve moguće načine. Onda je Horvat promašio sedmerac, pa Hrstić zicer, a Bijeli lavovi zapjevali "bilo bi mi lako, bilo bi mi lako", a Florijani "šampioni, šampioni".

Liga prvaka, skupina A, 8. kolo:

Arena Zagreb, gledatelja: 2500

PPD Zagreb - Celje 27-31 (11-14)

PPD Zagreb: Ristanović (2 obrane), Ašanin (5 obrana); Šipić 5, Ereš, Vistorop 6, Mandić 3, Hrastnik, Stojnić, Horvat 3, Špende, Ravnić 3, Gadža 2, Hrstić 1, Bičanić 3, Bećiri, Vlah 1

Celje: Vujović (2 obrane), Ferlin (6 obrana; Cvetko, Rakita, Razgor 4, Šarac 10, Grošelj 3, Poteko, Žabić, Silva 2, Kodrin 3, Horžen 1, Grebenc 2, Leban 2, Novak, Marguč 4

Sedmerci: PPD Zagreb 6/9, Celje 4/4

Isključenja: PPD Zagreb 8 minuta, Celje 12 minuta

Crveni karton: Poteko 35'

Komentari (17)
  • "Makabizacija" dosla na naplatu...

    14. 11. 2019,   19:47
  • neozbiljno je od ovakvog kluba da u sezonu uđe bez ijednog desnog vanjskig

    14. 11. 2019,   20:16
  • A zašto BBB nisu došli podrźati dečke? Nekad su se pratili svi zagrebački klubovi u svim sportovima a danas totalna nezainteresiranost.

    14. 11. 2019,   19:42