Obavijesti

Sport

Komentari 0

Brončana braća Kvesić: Uzeli smo medalje i otišli na pizzu

Brončana braća Kvesić: Uzeli smo medalje i otišli na pizzu
1

Osvojili smo medalje u razmaku od dvadeset minuta, veliki uspjeh za hrvatski karate i novi veliki uspjeh za naš klub i obitelj - kaže nam Ivan Kvesić, kojemu je ovo treća velika medalja u karijeri

VIDEO

S njima sam otpočetka karijere, ovo je naš novi veliki rezultat. Napravili smo sjajne stvari na Europskom prvenstvu, rekao nam je Danijel Vučić, trener karate kluba Hercegovina Zagreb i trener sjajnih Anđela i Ivana Kvesića.

Njih su dvojica osvojila bronce na Europskom karate prvenstvu u Guadalajari, u Španjolskoj. Obojica su slavila u subotnjim borbama. Ivan Kvesić je lani u Madridu osvojio naslov svjetskog prvaka, a sad je u borbi za broncu na Europskom prvenstvu pobijedio Francuza Farouka Abdesellema 4-3. Brat Anđelo je pobijedio 3-2 Gogitu Arkanija.

- Osvojili smo medalje u razmaku od dvadeset minuta, veliki uspjeh za hrvatski karate i novi veliki uspjeh za naš klub i obitelj - kaže nam Ivan Kvesić, kojemu je ovo treća velika medalja u karijeri. Osvojio je srebro na Europskom prvenstvu, lani zlato na SP-u i sad broncu n EP-u.

- Bratu je treća velika pojedinačna medalja, ima još jednu ekipnu. Ja imam jednu ekipnu, a ovo mi je prva velika pojedinačna kaže nam stariji brat Anđelo i nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osvojili smo medalje, bili na proglašenju, a onda smo se s trenerom Vučićem otišli počastiti pizzom. Ponosni smo zbog ovog rezultata.

Braća će danas moći doći do nove brončane medalje u ekipnoj konkurenciji. Čeka ih borba s Ukrajinom u deset sati. Može se reći da je Hrvatska blagi favorit.

- Bit će jako teško, razlike su doista jako male u današnjem karateu, ali vjerujemo kako ćemo uzeti novu broncu - dodao je Anđelo Kvesić.

Karate će od 2020. godine i Olimpijskih igara u Tokiju biti olimpijski sport. Oba su brata u borbi za plasman na Olimpijske igre. Imaju sjajne rezultate, ali je trenutno Igrama bliži Ivan, koji je aktualni svjetski prvak. Braća Kvesić su rodom iz Širokog Brijega i svoju će rodnu kuću u Hercegovinu donijeti najmanje dvije medalje s EP-a. Nastavili su sa sjajnim uspjesima.

Ivan studira Fizioterapiju, a stariji brat Anđelo je na Kineziologiji. Obojica i na fakultetu ide jednako dobro kao i na tatamiju. Karate bi Hrvatskoj mogao donijeti puno uspjeha na Olimpijskim igrama.

- Naš je običaj da za blagdane kući u Široki Brijeg ponesemo desetak medalja. Sve se to čuva u našoj obiteljskoj kući u Širokom Brijegu. Dosad smo brat i ja osvojili više od 300 medalja - rekao nam je nedavno Ivan, nove će medalje donijeti za Uskrs.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića