Obavijesti

Sport

Komentari 8

Brutalni sportovi: Ribolov opasniji od ultimate fighta

Brutalni sportovi: Ribolov opasniji od ultimate fighta
9

Od svih sportskih protivnika priroda je najgora. Nema tog udarca ni uklizavanja koji je opasniji od prirode. Zaboravite na ragbi, boks, nogomet...

VIDEO

Onog trenutka kad vizualni dojam zamijeni statistika, američki nogomet, rukomet, boks, pa čak i ultimate fight postaju “rekreacija” naspram nekih sportova. Jer ozljede, koliko god bile teške, još su uvijek samo ozljede. Neki sportovi, iako izgledaju bezazleno, statistički su puno puta opasniji od onih nama brutalnih. Tako je, primjerice, veća vjerojatnost da sportaš pogine na sportskom ribolovom nego na ultimate fight meču. Zvuči nestvarno, ali statistika govori točno to. Većina najvećih natjecanja organizira se na oceanima, a tamo su oluje i valovi razorniji neprijatelji nego Mirko Filipović. Podaci su egzaktni - više je ljudi poginulo na ribolovu nego u boksačkim ili ultimate fight mečevima. Statistički gledano, među najopasnije sportove spada i ronjenje jer tamo i najmanja pogreška vrlo lako može značiti gubitak života.
Na ronilačkom SP-u 2001. čak 15 ronilaca završilo je u bolnici zbog nedostatka kisika u mozgu. Među najopasnije spadaju i skijanje, motokros, jedrenje, a službeno najopasniji je - “base jumping”. Točnije, svi oni u kojem se čovjek bori protiv zakona prirode i fizike. To su daleko najteži protivnici.
POGINULO 15 RIBOLOVACA U SAMO GODINU DANA
Tijekom 2001. samo u Australiji je zbog golemih valova poginulo 15 sportskih ribolovaca. Dosad nije poginuo nijedan borac u ultimate fightu. Doduše, puno ih je završilo s velikim i trajnim posljedicama, ali ni Fedor ni Mirko ne udaraju kao - val.

ČAK I KOŠARKA GORA OD AMERIČKOG NOGOMETA
vojedobno su u SAD-u radili detaljnu analizu kako bi otkrili u kojem sportu ima najviše ozljeda. Analizirali su 15 sportova i došli do pomalo nevjerojatnih podataka. Najviše ozljeda ima u košarci, pa u biciklizmu, tek onda u američkom nogometu. Ta tri sporta po broju ozljeda daleko su ispred svih ostalih. Pomalo nejvjerojatno zvuči da su se golferi ozlijedili čak 47.360 puta.

ŽIVOT IM JE U TUĐIM RUKAMA
Ispravnost ronilačke opreme ovdje znači preživjeti. Nerijetko se pojavi neki kvar, što ronjenje svrstava među najopasnije sportove na svijetu.

GORE JE NA CESTI NEGO NA LEDU
Pri brzini od 130 km/h na modificiranom skateboardu svaka i najmanja pogreška je kobna. Kobnija nego u bobu ili skeletonu.

BORBA PROTIV VODE I STIJENA
Zbog velike vodene sile često se na raftingu pada iz čamca. Padnu li blizu neke podvodne stijene, posljedice mogu biti katastrofalne.

PADOBRANSTVO JE ZABRANJENO
U potrazi za adrenalinom skaču svugdje, glava je svaki trenutak u torbi, a ovaj “sport” je u većini zemalja strogo zabranjen.

NEKIMA STAZE NISU DOVOLJNE
Ovo je jedan od najekstremnijih ekstremnih sportova. Skijanje po terenu gdje ne mogu ni planinari kročiti sve je samo ne normalno.

SKRIVENE BRUTALNOSTI
S obzirom da se sve odvija ispod vode, vaterpolisti se nerijetko cijelu utakmicu udaraju a da na kraju nitko ne snosi sankcije.

ULTIMATE FIGHT SAMO IZGLEDA KRVAVO
Iako gotovo u svakom meču ima krvi, dosad nije zabilježen smrtni slučaj u Ultimate Fightu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine