Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Klasnićeva drama: Samo nebo zna koliko će mi bubreg trajati

None Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/NDRSPORT 2

Više mi ni obitelj ne može pomoći, rekao je Ivan Klasnić za njemački Welt. Bivši hrvatski reprezentativac bio je prošle godine na trećoj transplantaciji, nakon što mu je tijelo odbilo majčin pa očev bubreg

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić(38) nalazi se usred sudskog spora. Tuži doktora svog bivšeg kluba Werdera iz Bremena zbog nepravilnog tretmana bolesti bubrega, za vrijeme svog boravka u njemačkog klubu.

Naš napadač prošle je godine obavio treću transplantaciju bubrega, a njegova budućnost još uvijek je u neizvjesnosti:

- Koliko će izdržati ovaj bubreg, samo nebo zna. Nitko mi od obitelji više ne može pomoći - prenosi Ivanove riječi njemački Welt

Prvostupanjsku presudu Klasnić je dobio. U ožujku prošle godine, sud je odredio da tadašnji doktor Götz Dimanski i pripravnik Manju Guha moraju platiti 100 tisuća eura odštete, a odgovorni su za svu 'materijalnu i nematerijalnu' štetu. Također, prema presudi moraju platiti i sve troškove liječenja i gubitak primanja, što bi moglo dostići višemilijunski iznos. 

Prvog dana žalbenog procesa, Ivan je iznio svoj dnevni unos lijekova, kao i teškoće kod nalaženja prikladnog donora. Odvjetnici optuženika istaknuli su da mu je Klasnić bio blizak 'ne samo kao doktoru, već i kao ljudskom biću'. Također, doktor je odbio preuzeti odgovornost za njegovu bolest:

- Pripravnici mi nisu dali nikakve naznake o nečemu sumnjivom - rekao je doktor na navode o rezultatima nalaza iz 2002. i 2003., koji su upućivali na probleme s bubregom.

Medicinski stručnjak na sudu smatra da je 'pripravnik odgovoran za očitavanje nalaza'. Optuženi pripravnik je, pak, odgovorio: 

- Igrači su obično zdravi. Ne očekuješ ni od koga da bude bolestan.

Prvi bubreg koji je Klasnić dobio bio je majčin, ali tijelo ga je odbacilo nakon nekoliko dana. Očev bubreg trajao je deset godina, do 2017., kada je primio bubreg od donora koji mu nije u krvnom srodstvu.

Nedavno je naš bivši nogometaš nakon zadnje transplantacije izjavio je kako se ne vidi kao trener, ali da ima drugačiju ponudu:

-  Ne, nije to za mene. No, zato sam nakon transplatacije dobio ponudu da nastavim igrati, možda je to opcija. Moram do ljeta ući u formu - rekao je Klasnić u prosincu, no taj scenarij ipak nije zaživio.

I nakon kraja reprezentativne, ali i klupske karijere, Ivan Klasnić ostao je veliki navijač hrvatske nogometne reprezentacije.

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću.

Komentari (82)
  • Zdravlje je za života sve. Poslije zdravlja obitelj.

    21. 9. 2018,   21:20
  • Ja sam bubrezni bolesnik i takav fizički napor trčati 90 minuta i treninzi tijelo ne može izdržati. Jednostavno ne može.. Kad jednom odbaci tijelo bubreg onda se doma smiris i budeš sa obitelji a ne vraćati se igrati jer neki ne dožive jednu transplantaciju.. . Sretno Ivane što drugo..

    21. 9. 2018,   23:02
  • Uh kakav je to napadac bio , na njega ljudi zaboravljaju uvijek kad se spominju dobri hrvatski napadaci , za mene osobno je bilo bolji i od Petrica , Olica i takvih , ali nazalost nikad nije pružio igre u reprezentaciji kao u Werderu . Kad je poceo imat probleme sa bubregom imao je 27 godina , mislim da mu je to ipak unazadilo karijeru i vjerujem da je mogao godinu ili dvije odigrat u top klubu kao Bayern ili tada jaki Lyon s kojim se bio povezivao u to vrijeme jos kad su bili Juninho i ekipa .

    21. 9. 2018,   21:18