Obavijesti

Sport

Komentari 82

Klasnićeva drama: Samo nebo zna koliko će mi bubreg trajati

Klasnićeva drama: Samo nebo zna koliko će mi bubreg trajati
2

Više mi ni obitelj ne može pomoći, rekao je Ivan Klasnić za njemački Welt. Bivši hrvatski reprezentativac bio je prošle godine na trećoj transplantaciji, nakon što mu je tijelo odbilo majčin pa očev bubreg

VIDEO

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić(38) nalazi se usred sudskog spora. Tuži doktora svog bivšeg kluba Werdera iz Bremena zbog nepravilnog tretmana bolesti bubrega, za vrijeme svog boravka u njemačkog klubu.

Naš napadač prošle je godine obavio treću transplantaciju bubrega, a njegova budućnost još uvijek je u neizvjesnosti:

- Koliko će izdržati ovaj bubreg, samo nebo zna. Nitko mi od obitelji više ne može pomoći - prenosi Ivanove riječi njemački Welt

Prvostupanjsku presudu Klasnić je dobio. U ožujku prošle godine, sud je odredio da tadašnji doktor Götz Dimanski i pripravnik Manju Guha moraju platiti 100 tisuća eura odštete, a odgovorni su za svu 'materijalnu i nematerijalnu' štetu. Također, prema presudi moraju platiti i sve troškove liječenja i gubitak primanja, što bi moglo dostići višemilijunski iznos. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvog dana žalbenog procesa, Ivan je iznio svoj dnevni unos lijekova, kao i teškoće kod nalaženja prikladnog donora. Odvjetnici optuženika istaknuli su da mu je Klasnić bio blizak 'ne samo kao doktoru, već i kao ljudskom biću'. Također, doktor je odbio preuzeti odgovornost za njegovu bolest:

- Pripravnici mi nisu dali nikakve naznake o nečemu sumnjivom - rekao je doktor na navode o rezultatima nalaza iz 2002. i 2003., koji su upućivali na probleme s bubregom.

Medicinski stručnjak na sudu smatra da je 'pripravnik odgovoran za očitavanje nalaza'. Optuženi pripravnik je, pak, odgovorio: 

- Igrači su obično zdravi. Ne očekuješ ni od koga da bude bolestan.

Prvi bubreg koji je Klasnić dobio bio je majčin, ali tijelo ga je odbacilo nakon nekoliko dana. Očev bubreg trajao je deset godina, do 2017., kada je primio bubreg od donora koji mu nije u krvnom srodstvu.

Nedavno je naš bivši nogometaš nakon zadnje transplantacije izjavio je kako se ne vidi kao trener, ali da ima drugačiju ponudu:

-  Ne, nije to za mene. No, zato sam nakon transplatacije dobio ponudu da nastavim igrati, možda je to opcija. Moram do ljeta ući u formu - rekao je Klasnić u prosincu, no taj scenarij ipak nije zaživio.

I nakon kraja reprezentativne, ali i klupske karijere, Ivan Klasnić ostao je veliki navijač hrvatske nogometne reprezentacije.

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida