Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bundesliga: Dva gola Ivana Rakitića, debi Gavranovića

Bundesliga: Dva gola Ivana Rakitića, debi Gavranovića
1

Po prvi put u svojoj je trogodišnjoj bundesligaškoj karijeri veznjak hrvatske reprezentacije Ivan \\'Raketa\\' Rakitić, zabio dva gola na istoj utakmici

VIDEO

Hrvatski su nogometaši odigrali iznimno važnu ulogu u Schalkeovoj domaćoj pobjedi (3-1) protiv Borussije iz Mönchengladbacha u dvoboju 31. bundesligaškog kola. Po prvi put u svojoj je trogodišnjoj bundesligaškoj karijeri veznjak hrvatske reprezentacije zabio dva gola na istoj utakmici. Prvi je, za vodstvo domaćih 1-0 u osmoj minuti, bio posebice spektakularan: Farfan mu je odložio lotu na 22-23 metara od gola, malo iskosa s lijeve strane. Rakitić je naletio i punom nogom fantastično poslao bombu pod gredu a uz samu vratnicu gostujućeg vratara. Nakon toga Rakitić je u 45. minuti izveo korner iz kojeg je, nakon udarca glavom Kuranyija, Farfan zabio za 2-1, da bi u 47. minuti opet hrvatski reprezentivac postavio konačan rezultat realiziravši 11-erac. Iznudio ga je Mario Gavranović, također švicarski Hrvat i potencijalni hrvatski reprezentativac, koji je zimus stigao iz Xamaxa. Bio mu je ovo bundesligaški debi. Ušao je u igru na početku drugog poluvremena. U 16-ercu ga je faulirao brazilski branič gostiju Dante nakon što mu je 20-godišnji napadač majstorski gurnuo loptu kroz noge u pravcu gola. Rakitić je stigao do broja od sedam prvenstvenih pogodaka ove sezone (tri iz penala). Šest ih je zabio kroz posljednjih osam kola. Ima na kontu i tri asistencije.
Werder je na Volkswagen Areni dokazao da je kvalitetnija momčad od domaćeg Wolfsburga pobijedivši 4-2 iako su domaći u prvom poluvremenu vodili 1-0 i 2-1. Edin Džeko zabio je i 20. pogodak ove sezone, čime je potvrdio prvo mjesto ljestvice strijelaca, dovevši domaće u vodstvo u 18. minuti. Ukupno je to bio njegov 54. prvenstveni pogodak za Wolfsburg. Najbolji strijelac u povijesti kluba, Argentinac Diego Klimowicz, na brojci je od 57 golova. Zvjezdan Misimović asistirao je za oba gola domaćih (9 golova, 14 asistencija ove sezone). Grafite je zabio drugi gol za Wolfsburg u 40. minuti. Bio je to njegov 11. prvenstveni ove sezone.
Za goste je dvaput (jednom iz penala) zabio Torsten Frings. Jednom je pogodio i Peruanac Claudio Pizarro zabivši svoj 15. gol ove sezone i 132. ukupno u Bundesligi. Najbolji strijelac-stranac u povijesti Bundeslige brazilski je napadač Giovanne Elber sa 133 gola.
HSV je bez ozlijeđenog Mladena Petrića na Nordbank Areni izgubio 1-0 od Mainza, dok je Freiburg kao domaćin pobijedio Nürnberg 2-1. Za domaće je peti put u nizu svih devedeset minuta odigrao Mensur Mujdža. Zaradio je žuti karton u 88.minuti.

Bundesliga, 31. kolo:
Schalke – Borussia (M) 3-1
Freibrug – Nürnberg 2-1
HSV – Mainz 0-1
Wolfsburg – Werder 2-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome