Obavijesti

Sport

Komentari 17

Burić: Jradi i Gyurcso više nisu mogli!? A golman Istre je za 1!

Burić: Jradi i Gyurcso više nisu mogli!? A golman Istre je za 1!
2

Neki igrači poput Jradija ili Gyurcsa više nisu mogli, ne znam zašto. To ćemo još analizirati, popričat ću s njima. Pred nama je jako puno posla, priznao je Burić nakon pobjede

VIDEO

Hajduk je pod vodstvom novog trenera Damira Burića stigao do prve prvenstvene pobjede u novoj sezoni, na Poljudu je poražena (2-0) Istra 1961. Šok izazvan promjenom trenera tako je uspio, Damir Burić najavljuje bolje dane za Hajduk.

Pokretanje videa...

00:30

- Najvažnije je bilo momčad psihički podignuti. Trebalo je izaći pred publiku i odigrati jednu tešku i važnu utakmicu. Svi koji razumiju nogomet znaju koliko je ovo bila teška utakmica. Hvala navijačima koji su nas podržali, što je bilo važno, kao i igračima koji su odigrali dobru utakmicu. Dogovorili smo se da počnemo jako, tako želimo igrati, ali nismo iskoristitli puno šansi koje smo kreirali - rekao je Damir Burić, pa nastavio:

- Istra ima puno dobrih i kvalitetnih igrača, oni će mnogima 'zapeti' nogu. Ova pobjeda, u ovakvoj situaciji, jako je važna, ali nismo do kraja zadovoljni, pred nama je još jako puno posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je vidljivo da ima dosta nesigurnosti i manjka samopouzdanja?

- Gledajući prilike bilo je možda 8-2 ili ne znam koliko, ali prijetila je i Istra. Na nama je bila velika odgovornost da pobijedimo, sad imamo sedam dana da neke stvari poboljšamo, i mi se nadamo da ćemo vidjeti još bolji i stabilniji Hajduk.

Promijenili ste formaciju u odnosu na Oreščanina?

- Mi ćemo sustav mijenjati, sad smo se odlučili za ovaj, koji je bio nešto lakši za momčad. U nekim fazama smo izgledali jako dobro, ali ta razdoblja moramo produžiti. Bilo bi dobro na 95 minuta, zbog toga što bi to značilo da smo jako dobri, ali za to nam treba vremena i puno treninga. Ja se nadam da ćemo uspjeti.

Možete li prokomentirati zamjene?

- Neki igrači nisu više mogli, Jradi, Gyurcso... Kalik i Hamza dali su nam stabilnost, dobili smo posjed i sigurnost, a kad smo mi stabilni, teško će svima biti igrati protiv nas.

Zbog čega nisu mogli, zbog umora, vrućine, nedovoljne pripreme?

 - Još ćemo analizirati, popričati s igračima, ne bih želio prije analize izvoditi neke zaključke. Uz analizu ćemo imati potpuniju sliku.

Po prvi puta imali ste mogućnost imati 12 igrača na klupi. Je li to dobro ili ne, i hoćete li i dalje koristiti tu mogućnost?

- Mi moramo imati zdravu suradnju s B momčadi, bolje je da igraju, nego da ih vodimo na put da sjede na klupi. S druge strane, dobro je imati mogućnost nagraditi igrača za dobar rad kroz tjedan, pa makar i uvrštenjem u konkurenciju za utakmicu. Mislim da je to dobra stvar.

Vidjela se velika doza nesigurnosti kod vaših igrača?

- I najveći igrači nisu se uvijek u stanju dići nakon jednog teškog poraza. To su mladi momci, treba im dati vremena. Pokazali su koncentriranu i dobru rekaciju, osvojili smo tri boda, ali mi imamo još prostora za analizu i poboljšanje igre.

Split: NK Hajduk i NK Istra 1961 u prvom kolu Prve HNL na Poljudu

Igrači su na terenu samo u malom prostoru i kratkom vremenskom segmentu uspijevali odraditi presing na zadnju liniju Istre?

- Imali smo jako puno dobrih situacija iz presinga, ali nismo ih realizirali, a i golman Istre zaslužuje čistu 'jedinicu'.

Jedinicu?
- Oprostite, najvišu ocjenu, ja sam još na njemačkom modelu...

Stefan Simić je zabio u debiju, komandirao je obranom...

- On je nama jako bitan za organizaciju igre, danas su on, Nejašmić, Jurić i Caktaš činili srednju os koja je dobro komunicirala. Dirigirao je obranom u paru s Ismajlijem, Posavec je isto bio dobar... Ali nema momčadi koja ti neće stvoriti šansu, samo ti moraš svoje realizirati. Da smo mi ranije zabili, i igra bi bila tečnija i sigurnija - završio je Burić.

Trener Istre Ivan Prelec bio je zadovoljan igrom svoje momčadi, ali ne i konačnim rezultatom utakmice.

- Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi, isto tako i svojim igračima na dobro odigranoj utakmici. Znali smo da je Hajduk izraziti favorit bez obzira na situaciju u zadnjih sedam dana. Bili smo svjesni da će oni imati inicijativu, ali i da ćemo mi imati neke prilike, no nije se dogodilo kako smo planirali. Hajduk je zabio iz nekih naših pogrešaka, a nisu iz nekih boljih situacija. Ostaje mali žal, mogli smo napraviti više, mogli smo napraviti više štete Hajduku - rekao je Ivan Prelec, pa dodao:

- Bio je plan izdržati početnih 15-20 minuta, uvesti Hajduka u nervozu, ali primili smo rani gol... Čeka nas težak posao, napravili smo bazu, slijedi nam nadogradnja, rad na prepoznatljivoj igri. Čeka nas još puno posla i mislim da će momci samo rasti jer imamo dobru, radnu atmosferu. Na dobrom smo putu, mišljenje javnosti polako se mijenja, nisam bio izenađen početnom reakcijom ljudi o meni, zbog toga što me nisu poznavali, ali možemo napraviti dobru priču u Istri i zaokret u rezultatskom smislu. Cilj je izbjeći doigravanje za opstanak.

Pokretanje videa...

00:45

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem