Obavijesti

Sport

Komentari 93

Burić: Inter je jak, pa Dinamo ga je pobijedio na jedvite jade

Burić: Inter je jak, pa Dinamo ga je pobijedio na jedvite jade
2

Hajduk nakon dva derbija čeka pet utakmica protiv protivnika iz donjeg dijela ljestvice, no trener Damir Burić kaže kako su takve utakmice najopasnije i kako svakog protivnika treba maksimalno respektirati.

VIDEO

Uoči posljednje utakmice prvog kruga HNL-a protiv Intera trener Hajduka Damir Burić napokon na raspolaganju ima praktično sve igrače. Nitko nije opterećen kartonima, Eduok je ozdravio, jedini u konkurenciji za utakmicu nije Stipe Vučur koji se priključio treninzima, ali još uvijek je nedovoljno spreman za nastup. 

- Medicinska služba i stožer dali su sve od sebe, za nama je jako dobar tjedan, momci su radili dobro i sada još to moramo pretočiti na teren - kaže trener Damir Burić.

Pokretanje videa...

01:01

Kakva je situacija s Eduokom i Bulosom, hoće li oni konkurirati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- S Eduokom moramo paziti da ga ne preforsiramo, tek se vratio treninzima, a Bulos radi po posebnom programu, nadam se da ćemo uskoro moći reći da i s njim imamo opciju više. 

Nakon dva derbija dolazi protivnik protiv koga Hajduk mora zagospodariti terenom?

- Očekivanja su uvijek takva, mi jesmo favoriti. Što se tiče igara, kad ste gledali utakmice protiv Osijeka, Dinama... Sve su te momčadi namučili. Dinamo ih je na jedvite jade dobio. Rijeka je ostala neriješeno, Belupo su u zadnjoj utakmici pobijedili i to pokazuje koliko su jaki. Ali prvenstvena ljestvica nas neće prevariti, moramo jako paziti, oni su promijenili sustav, puno su kompaktniji s pet igrača otraga, znaju brzo izaći, prijete iz prekida...  Čeka nas težak posao, ali ja vjerujem u moje momke.

Dolaskom Bradarića dodatno se pojačala konkurencija u veznom redu. Jesuli li to za vas slatke brige?

- Naš cilj je bio napuniti vezni red kvalitetnim igračima, to je srce momčadi odakle kreću sve akcije. Zbog opterećenja, kartona i ozljeda trebali smo više igrača i sad imamo komfornu situacija i iz nje moramo izvući najbolje. Vidjeli ste i u Rijeci da smo dominirali, pogotovo u drugom dijelu, imali smo jako dobru kontrolu lopte, malo nam je nedostajalo dubine i završnice u nekim situacijama. Htio bih da realiziramo više takvih situacija, pogotovo protiv takvog protivnika. Oni su nama zabili glavom gol s vrha kaznenog prostora, a  mi nismo uspjeli pogoditi nogom iz sličnih situacija. 

Konferencija za medije uoči utakmice Hajduk-InterZaprešić🗣🎙

Objavljuje HNK Hajduk SplitPetak, 20. rujna 2019.
Teklić: Dinamo me zvao, ali ni mene ni obitelj ništa nije vuklo
Teklić: Dinamo me zvao, ali ni mene ni obitelj ništa nije vuklo

Koliko ste zadovoljni igrom Bradarića?

- Odigrao je jako sigurno utakmicu, ali to se od njega i očekivalo, da uspostavi dobru organizaciju igre i protok lopte. Možda nam je nedostajala jedna prava 'desetka' da iskoristimo prostore koji su se nudili, no povratkom Caktaša imat ćemo i više opcija.

U Rijeci ste hvalili ravan i brz travnjak, kakva je situacija s Poljudom, čak je i B momčad promijenila domaćinstvo kako ga ne bi dodatno oštetili?

- Naši radnici dobro su odradili posao, mi nismo nijednom izašli na glavni teren, vidjeli smo ga iz zraka, kao i vi. Radilo se na poboljšanju uvjeta, imamo puno utakmica ovaj mjesec, nadam se da će teren biti bolji. To je naša baza, moramo imati što bolje osnovne uvjete, i na tome svi moramo poraditi. 

Dolazi vam serija od pet na papiru lakših utakmica, jesu li to lakše ili teže utakmice?

- Mislim da su teže zbog toga što su i očekivanja takva kakva jesu. Moraš biti na nivou da svakog protivnika pobijediš, a na papiru lakši protivnici su u stvari najteži.

Hoće li biti promjena u početnom sastavu?

- Sigurno, imamo veći izbor igrača, znamo kakvu kvalitetu imamo, i izvest ćemo optimalni sastav. 

Kako ovaj sastav promatrate s aspekta prvoga mandata kad niste imali tako bogat kadar?

- Svako vrijeme nosi svoje, no puno je igrača nama enigma, neki su još mladi, neki su tek došli u klub veličine Hajduka, ali kako radimo, tako se i momčad podiže. Mi smo u stanju mijenjati sustave, dižemo se fizički, atmosfera i mentalitet igrača mi pokazuje da smo na pravom putu, a to mi daje sigurnost i satisfakciju. Molim Boga samo da se tako nastavi. 

Lijepo vrijeme, očekuje se i puno gledatelja, vaša poruka njima?

- Bilo bi lijepo da u nedjelju nakon ručka dođu obitelji s djecom,da bude što više gledatelja, a mi ćemo dati sve od sebe da budemo pravi na terenu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM:

Pokretanje videa...

02:58
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu