Obavijesti

Sport

Komentari 27

Burić: Rezultat govori da je ovo bio pravi i zanimljiv derbi

Burić: Rezultat govori da je ovo bio pravi i zanimljiv derbi
1

Još je sedam kola, Lokomotiva se isto bori za Europu, rekao bih da su sada oni treća najjača momčad u Hrvatskoj. Pokušat ćemo ući u Europsku ligu, kaže trener Splita Sablić

VIDEO

Split i Hajduk odigrali su 0-0 na Parku mladeži. Trener Hajduka Damir Burić bio je odjeven u crno, zbog počasti prema poginulom Žanu Ojdaniću. 

- Utakmica kao svaki derbi neizvjesna, rezultat govori da je bio derbi. Mislim da je bio interesantan, dobar tempo i dinamika i agresivnost, bilo je faulova, duela, sve to derbi traži. Bilo je i šansi na obje strane, rezime neodlučeno, a igra fer i korektna. Čestitam Splitu na dobroj igri i želim im sreće da ostvare svoj cilj - rekao je Burić pa nastavio:

- Mi ne gledamo tako kroz rezultat, nego korigiramo igru, danas neke stvari nismo sproveli najbolje. Za srijedu igra mora biti na boljem nivou.

Burić je objasnio i zašto je Bilij igrao na poziciji desnog beka.

- Biramo kako sastaviti momčad, ne može Velazquez igrati svih 90 minuta. Šimić je rano dobio žuti karton. Split ima brze igrače. Kompleksno i teško je čuvati širok prostor, a da te ne uhvate na kontre. Naše osiguranje nije uvijek bilo dobro - objasnio je Burić, koji je odao počast Žanu Ojdaniću.

- Želimo odati počast Žanu Ojdaniću, on je začetnik nove organizacije navijanja i u temeljima je sadašnjeg upravljanja Hajduka. Neka počiva u miru.

'Pokušat ćemo u Europsku ligu'

Trener Splita Goran Sablić slično je rekao kao i Burić. Derbi je, po njemu, bio zanimljiv i izjednačen.

- Utakmica dosta zanimljiva, žustra, izjednačena. Bolja od ostalih što smo ih odigrali u ovom prvenstvu. U nastavku smo bili konkretniji i bolji čak od Hajduka i ostaje žal što nismo konkretizirali bolju igru u finišu. A Hajduk je imao šansu u zadnjoj sekundi, tu smo se spasili s gol-linije, to je bilo najopasnije - rekao je Sablić.

Hajduk i Split se međusobno poštuju. 

- I jedni i drugi igrači imaju poštovanje jedni prema drugima. Mi smo imali dosta izostanaka, ali su ovi koji su igrali opravdali moje povjerenje. Vidim više pozitivnih stvari - kaže Sablić, čija se momčad bori za ulazak u Europsku ligu.

- Još je sedam kola, Lokomotiva se isto bori za Europu, rekao bih da su sada oni treća najjača momčad u Hrvatskoj. Pokušat ćemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica