Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Button: Možemo ugroziti Red Bull, bit će zgusnutije na vrhu

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Imamo spreman bolid i puno sam zadovoljniji u usporedbi s prošlogodišnjim. Red Bull neće imati prednost koju je imao od samog starta prošle sezone, kaže Button

Britanski vozač McLaren Mercedesa Jenson Button vjeruje da ove sezone njegova momčad ima veliku priliku za svrgavanje Red Bulla i Sebastiana Vettela s trona.

- Vrlo sam zadovoljan sa pravcem u kojem smo odveli bolid i cijelim paketom koji imamo. Imamo spreman bolid i puno sam zadovoljniji u usporedbi s prošlogodišnjim bolidom. Ne trčimo uokolo i češkamo si glavu pitajući se gdje smo pogriješili - rekao je Button, koji je prošle godine bio prvi Vettelov pratitelj.

- Prošle godine imali smo problema s ispuhom. Imali smo i problem što nismo bili dovoljno brzi, čak i kada je ispušni sustav proradio. Možda je to držano kao tajna, ali jednostavno nismo bili dovoljno brzi.

Prošle je sezone McLaren od samog početka kaskao za Red Bullom. Nedostatak testiranja i na brzinu dizajnirani bolid prilagođavali su tijekom sezone i na kraju iste opasno su se približili Red Bullu. No, bilo je prekasno.

U završnom osvrtu na nadolazeću sezonu Button je rekao:

- Sebastian Vettel je favorit jer je dvostruki svjetski prvak. Ali osjećam da će sada biti puno zgusnutije na vrhu. Red Bull neće imati prednost koju je imao od samog starta prošle sezone.

Komentari (13)
  • Želim vidjeti Schumija na postolju!!!!!!!!!!!!!

    6. 3. 2012,   17:27
  • Iskreno se nadam da ce ova sezona biti zanimljivija i napetija

    6. 3. 2012,   15:23
  • Već je zanimljive nego lani jer se Kimi vratio..

    6. 3. 2012,   17:38