Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Buttonov otac: Posljednjih pet krugova smo plakali...

None Foto: AFP 6

Britanski vozač osvojio je svoj prvi naslov prvaka, a njegovi najbliži s puno su emocija ispratili kraj te utrke. Abu Dhabi? Ma koga je više briga za to...

Pa dobro gdje ste svi?! Uzeo sam naslov, a nikog to ne zanima, izjadao se Jenson Button promatrajući polupraznu dvoranu za sastanke. Oko pola sata prije toga Englez je na Velikoj nagradi Brazila kroz cilj prošao peti i osvojio svoj prvi naslov prvaka u Formuli 1. Bernie Ecclestone, izgleda, nije očekivao takav rasplet u Sao Paulu. Konferenciju za novinare povodom Buttonova naslova organizirali su u zadnji tren.
- Hajde, požurite malo. Čekaju me ljudi na tulumu - rekao je Button dok su novinari polako ispunjavali dvoranu.
Nakon mnogo prosječnih rezultata u drugoj polovici sezone Button je u Brazilu konačno odvezao dobru utrku. S nekoliko izvrsnih i riskantnih poteza pokazao je da je zaslužio naslov prvaka. Iz takta ga je izbacio samo Toyotin debitant Japanac Kamui Kobayashi, kojeg nije uspio preteći više od deset krugova.
- Tip nije normalan. Nastavi li tako voziti, jednog će dana nekog ubiti na stazi. Vjerujte mi, mogli bi ga lako po tome pamtiti - 'okrznuo’ je Japanca novi svjetski prvak.
Još nije sigurno da će i sljedeće godine voziti za slavljeničku momčad Rossa Brawna:
- Volio bih ostati uz ove divne ljude, koji su mi puno pomogli u lovu na naslov prvaka.
Buttonov otac John utrku je pogledao uz čašicu crnog vina. Jedva je dočekao kraj:
- Posljednjih pet krugova plakali smo kao curice. Sad idemo slaviti...

Komentiraj, znaš da želiš!