Obavijesti

Sport

Komentari 106

Čačić: Pletikosa neće igrati, a Olić će na EP bude li zaslužio

Čačić: Pletikosa neće igrati, a Olić će na EP bude li zaslužio
1

"Nismo imali dovoljno vremena za pripremu tog događaja. No svi ga respektiramo pa ćemo mu, ako želi, organizirati utakmicu u kojoj će imati dostojan oproštaj..."

VIDEO

Kišno i hladno vrijeme dočekalo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Rostovu na Donu, gdje će u utorak u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije, ujedno posljednju u ovoj godini.

Pred novinare u utrobi stadiona Olimp-2 kapaciteta 15.840 gledatelja izašao je izbornik Ante Čačić i odmah na početku otkrio kako se Stipe Pletikosa neće oprostiti braneći u sutrašnjoj utakmici iako je otputovao s "vatrenima".

Dobit će oproštaj ako bude htio

Sve što se proteklih dana događalo u Parizu je strašno, ali mi se u Rusiji osjećamo dobro i sigurno. Pokušavamo se samo koncentrirati na nogomet

- On je ovdje proveo četiri godine i miljenik je navijača. To je jedan od razloga zašto je ovdje. Nismo imali dovoljno vremena za pripremu tog događaja, dugo nismo znali hoćemo li uopće morati igrati dodatne kvalifikacije. Ipak, Stipu svi respektiramo pa ćemo mu, ako želi, organizirati utakmicu u kojoj će imati dostojan oproštaj - rekao je Ante Čačić.

Osim Pletikose, s reprezentacijom je u Rostov stigao još jedan čovjek s iskustvom igranja u Rusiji. Ivica Olić nastupao je za moskovski CSKA od 2003. do 2007. Lokalne je novinare zanimalo hoće li zaigrati na Euru.

- Teško mi je odgovoriti na to pitanje, daleko je to. Ako će igrati u kontinuitetu i biti dobar, zašto ne?

Tajna u veznjacima? Nema je, to je talent

Izbornik "kockastih" nije decidirano odgovorio na pitanje bi li u skupini na EP-u htio igrati protiv Rusije jer smatra da sve reprezentacije sudionice "imaju veliku kvalitetu, baš kao i Rusija", prenosi Goal.

Čačićev kolega Leonid Slucki, izbornik Rusije, ujedno je i trener CSKA i za reprezentaciju radi - besplatno. "Mi se time ne možemo i ne želimo baviti niti znamo kakve ugovore rade čelnici njihova saveza", kaže Čačić i zaključuje:

- Tajna u našim veznjacima? Nema je. Oduvijek imamo talentirane nogometaše koji u svojim klubovima rade po posebnom programu pa svi tehnički i taktički sjajno napreduju.

Slucki: Deset novih igrača u prvih 11

Ogled u Rostovu na Donu trebao je izbornicima poslužiti kao uigravanje za predstojeće Europsko prvenstvo, no u prvi plan izbit će nova lica - ne samo zbog Hrvatske. Naime, i Rusi će na teren s kombiniranom postavom.

- Bit će velikih promjena, samo jedan član početne postave iz utakmice protiv Portugala (pobjeda 1-0, op.a.) zaigrat će u prvih 11 protiv Hrvatske - obznanio je ruski izbornik Leonid Slucki.

- Veselim se visokokvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici uz sjajnu podršku. Kao i u svakoj utakmici, nadam se pozitivnom rezultatu - dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.