Obavijesti

Sport

Komentari 133

Čačić za Ruse pozvao Milovića i Antolića, Modrić je na poštedi

Čačić za Ruse pozvao Milovića i Antolića, Modrić je na poštedi
1

Izbornik Hrvatske Ante Čačić objavio je popis 20 igrača za prijateljsku utakmicu kod Rusije u Krasnodaru 17. studenoga. Nekoliko je iznenađenja, nema Luke Modrića

VIDEO

Kapetan Hajduka Goran Milović novo je ime u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Stoper "bilih" jedan je od 20 igrača na koje izbornik Ante Čačić računa za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Rusije 17. studenog u Krasnodaru.

Među A-selekcijom "kockastih" za utakmicu protiv domaćina sljedećeg Mundijala neće biti dvojca iz Real Madrida. Luka Modrić dobio je poštedu, dok će Mateo Kovačić biti na raspolaganju izborniku U-21 reprezentacije Nenadu Gračanu za kvalifikacijski ogled za Euro 2017. protiv Španjolske istoga dana na Rujevici, kao i Marko Pjaca.

- Luka je u stalnom ritmu, imao je određenih problema s ozljedama i odlučio sam se u toj utakmici dati veću minutažu drugim igračima sredine terena - objasnio je Čačić, a prenosi HNS.

U kadru je, nakon više od godinu dana i utakmice protiv Azerbajdžana u Osijeku (6-0), i kapetan Dinama Domagoj Antolić., a od igrača iz HNL-a još su tu i Josip Pivarić, također član "modrih", te Marko Lešković, igrač Rijeke uz dvojac rezervnih golmana Kalinić (Hajduk) - Vargić (Rijeka).

Bez obzira na dosta promjena u odnosu na završnicu kvalifikacija, bit će to sastav koji će s pravom jurišati na pobjedu u Krasnodaru. Čačić već želi isprobati neke kombinacije za Euro u Francuskoj.

- Ova nam je utakmica ujedno i početak priprema za Europsko prvenstvo iduće godine. Sučelit će se dvije momčadi koje su izborile izravan plasman, što dovoljno govori o kvaliteti susreta koji će dati dosta odgovora na neka otvorena pitanja - poručio je Čačić.

Popis reprezentativaca za Rusiju:

  • golmani: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)
  • obrambeni igrači: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Josip Pivarić (Dinamo), Marko Lešković (Rijeka), Goran Milović (Hajduk)
  • vezni igrači: Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Domagoj Antolić (Dinamo)
  • napadači: Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Leicester City)

Milović: Priznanje za cijelu momčad Hajduka

- Ovaj poziv doživljavam kao priznanje za svoje igre, ali i kao priznanje za učinak mojih suigrača, cijele momčadi Hajduka koja je odigrala 775 minuta bez primljenog gola - rekao je Milović za službene stranice Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače