Obavijesti

Sport

Komentari 201

Čak četiri Engleza i tek jedan Španjolac: Tko će biti prvak?

Čak četiri Engleza i tek jedan Španjolac: Tko će biti prvak?
1

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu je u petak, 15. ožujka od 12 sati u Nyonu, a od osam klubova sva su četiri engleska predstavnika. U petak ćemo saznati i parove polufinala

VIDEO

Završila je uzbudljiva faza osmine finala Lige prvaka, koja se protegla na više od mjesec dana, i poznati su svi sudionici četvrtfinala 64. sezone najelitnijega europskoga klupskoga nogometnog natjecanja.

Tko je prošao u četvrtfinale Lige prvaka?

  • Tottenham (Engleska)
  • Ajax (Nizozemska)
  • Porto (Portugal)
  • Manchester United (Engleska)
  • Juventus (Italija)
  • Manchester City (Engleska)
  • Barcelona (Španjolska)
  • Liverpool (Engleska)
 

Kad i gdje je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka?

Ždrijeb četvrtfinala je u petak, 15. ožujka u 12 sati u Uefinu sjedištu u Nyonu.

Kakva su pravila za tijek ždrijeba?

Nakon osmine finala nema nositelja ni nenositelja niti pravila da klubovi iz iste države ne mogu igrati jedni protiv drugih. Svatko može na svakoga pa se tako može dogoditi i da engleski predstavnici igraju međusobno. Klub koji je prvi izvučen bit će domaćin u prvoj utakmici.

Jedino je ograničenje, zbog sigurnosnih razloga, da Manchester City i Manchester United ne mogu igrati u istom tjednu domaću utakmicu. Bude li tako odlučeno ždrijebom, premještena će biti utakmica slabije plasiranoga kluba u prvenstvu, Uniteda.

Kad se igraju utakmice četvrtfinala?

Prve utakmice igraju se za četiri tjedna, 9. i 10. travnja, a uzvrati tjedan dana poslije, 16. i 17. travnja.

Što će se još ždrijebati?

Za razliku od proteklih nekoliko sezona, kad je Uefa odvojila ždrijeb polufinala i održala ga nakon četvrtfinalnih utakmica, sad će biti na istoj ceremoniji pa će se odmah znati kompletan kostur preostalog dijela nokaut-faze.

Nema ograničenja u ždrijebu kao ni za četvrtfinale, a nakon potencijalnih parova polufinala predstavnici Uefe odredit će i tko će biti formalni domaćin u finalu.

Kad se igra polufinale i finale?

Prve utakmice polufinala na rasporedu su 30. travnja i 1. svibnja, uzvrati su 7. i 8. svibnja, a finale je u subotu, 1. lipnja u 21 sat na stadionu Atlético Madrida Wanda Metropolitano.

Gdje gledati ždrijeb?

Televizijska prava za područje Hrvatske ima televizija PlanetSport, a Uefa će ceremoniju prenositi i na službenim stranicama.

Crtice iz povijesti

Među osam najboljih klubova Europe u ovoj sezoni sva su četiri engleska predstavnika, što se nije dogodilo od sezone 2007/08., kad je Manchester United bio prvak, Chelsea finalist, Liverpool polufinalist, a Arsenal četvrtfinalist, te sezone potom, kad je Manchester United bio finalist, Arsenal i Chelsea polufinalisti, a Liverpool četvrtfinalist.

Samo jedan predstavnik španjolske La Lige, Barcelona, došao je do ove faze natjecanja. Tako slab rezultat posljednji se put dogodio u sezoni 2006/07., kad je Valencia dogurala do četvrtfinala, Real Madrid ispao od Bayerna, a Barcelona od Liverpoola - oboje zbog manje golova u gostima.

Tottenham je u četvrtfinalu tek drugi put od formiranja ovog natjecanja (2011. izbacio ga je Real); Ajax peti put, ali prvi nakon čak 16 godina; Porto je u tom društvu sedmi put: Manchester United vraća se nakon pet sezona; Juventus je tu četvrti put u posljednjih pet godina; Manchester City treći put u zadnje četiri sezone; Barcelona nevjerojatni 12. put nizu, a Liverpool drugu sezonu u nizu (prije toga nije ga bilo osam godina).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 201
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi